En intervju med singelaktuella Nicolas Stromback

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

En intervju med albumaktuella Nicolas Stromback

Idag släpper Nicolas Stromback sin singel Still Only Human som även innehåller spåret Be Your Man . Titelspåret som ni redan igår kunde lyssna till på bloggen då vi premiärspelade videon är en härlig rocklåt med ett stort sound. Med Be Your Man drar han ner på tempot och ger oss en riktigt skön låt med mycket känsla. Detta är en talangfull musiker som det ska bli roligt att följa. Nya låtar väntas under året och förhoppningsvis får vi även debutalbumet som han jobbar för fullt på. Jag gjorde en intervju med honom som du kan läsa här!

Berätta om dig själv!

Jag heter Nicolas Strömbäck, en vansinning levnadsglad påg från Skåne. Jag har spelat musik sedan barnsben och beslutade mig för 3 år sen att satsa allt jag äger och har på en karriär som sångare. Jag jobbade som jurist i Malmö och var lindrigt sagt trött på att den personliga utvecklingskurvan inte pekade rak uppåt. Så jag sålde allt jag ägde, sa upp mig och bokade en enkel biljet till New York. Där skrev jag in mig på Lee Strasberg Institute for Theatre and Film , en känd skådisskola med mänga år på nacken. Under nästan två års tid pluggade jag sång och skådespeleri och började så sakteliga bygga upp mig själv och mitt artisteri. Min tanke var klar från början, jag skulle ge musiken den tid det behövde och göra allt som stod i min makt för att få en karriär med det jag gillar mest. Efter jag tagit examen från skolan skickade livet mig till Stockholm där jag lyckades signa med skivbolaget Grand Music Group och fick tag på en uppsjö med intressanta människor att jobba tillsammans med. Här är jag nu, väldigt glad över att bo i Stockholm, med en turné planerad i England i mars 2016 och en massa annat spännande som händer under året! 

Berätta om titelspåret Still Only Human.

Jag skrev Still Only Human när jag bodde i Harlem i New York, i ett av de farligare områdena, där jag hann se både det ena och andra i form av kriminalitet. Låten berättar min bild av en del av det jag såg där och hur detta fick mig att omvärdera min egen världsbild och titta på hur jag kan bli en bättre människa. 

Det verkar vara ett ambitiöst projekt, videon till låten har fått en egen Facebooksida. Berätta om hur arbetet med videon har sett ut.

Arbetet med videon började när jag träffade den norsk-kanadensiske regissören och filmaren Normann Bjorvand i Stockholm. Vi hade blivit introducerade av en gemensam bekant och satte oss ner för att ta en kaffe på Odenplan en dag. Vi kom snabbt fram till att vi hade gemensamma intressen och mål i skapandet och kom överens om att börja ett samarbete med att göra en musikvideo till en av mina första skivsläpp. Vi utgick ifrån storyn i låten och diskuterade hur vi med bilder kunde visa det som låten talar om. Vi är båda stora fan av action-filmer så det var självklart att videon skulle ha en touch av detta. Vi spenderade sedan totalt 17 nätter ute i Stockholm där vi filmade videons olika scener. Totalt jobbade vi med 10 skådespelare som alla var superhärliga, glada typer att jobba med. Efter allt filmande har vi också spenderat en del tid på att lägga till lite specialeffekter som man kan se i videon. 

Vad har du för dig just nu?

Just nu sitter jag och bokare spelningar för våren och sommaren, både klubbar och festivaler. Jag har en mini-turné i England i mars-april och en del spelningar i Stockholm då. Samtidigt så håller jag på att skriva material inför nästa skivsläpp. Det gäller att vara före sin tid i denna branschen och hela tiden ha nytt material att ta med sig in i studion. Sen är det såklart det roligaste med allt, att få se en låt växa fram. Jag håller även på och filmar en kortfilm och övar både gitarr och piano dagligen. 

Hur har arbetet med albumet sett ut?

Arbetet med albumet började redan 2014 när jag flyttade till New York. Där hittade jag ett skönt team musiker och en producent på Spin Recording Studios som jag ville jobba med. Jag hade ett gäng låtar skrivet som jag trodde skulle funka och bestämde mig för att satsa en större del av mina sparade pengar på att spela in de ordentligt med studiomusiker. 

Berätta lite om inspelningen.

Jag jobbade ihop med studiomusikerna under 2 hela dagar där vi spelade in allt material live i studion. Jag presenterade låtarna och berättade hur jag ville ha upplägget, vilka sound jag letade efter och vilken typ av sväng det skulle vara. Samtidigt så jobbade jag med så professionella människor så jag tog tillfället i akt att bara luta mig bakåt och njuta när de gjorde sin grej och satte tagning efter tagning av välljudande musik. Spin Recording Studios är lite av ett familjeföretag så det var massa människor som kom och gick under hela processen, så jag lärde även känna massa nytt gott folk, de flesta musiker och några lite halv kända i New Yorks musikscen. 

Hur skulle du beskriva ditt kommande album?

Albumet var en skola för mig där jag fick möjlighet att experimentera med och känna mig för lite hur jag vill låta. Jag lärde mig enormt mycket av att jobba med folket i New York och detta är saker jag tagit med mig och utvecklat fram tills idag. 

Hur ser skrivprocessen ut?

Jag är väldigt lättinspirerade och har lätt för att hitta saker att skriva om. Jag är dock väldigt kräsen med att texterna ska vara både poetiska och ha en substans, en story från verkliga livet eller rentav en moralkaka. Min önskan är att mina lyssnare ska känna igen sig och kanske ta till sig av de sakerna jag skriver om. Precis på samma sätt som jag tagit till mig av den musiken som hjälpt mig i livet. Jag bjuder gärna på mig själv om det finns någon som vill lyssna. 

Vad inspirerar dig när du skriver musik? Har du några musikaliska förebilder?

Just nu t.ex. har jag inspirerats mycket av min systers lille son, Joshua, som kom till oss förra året. Att se hans glädje och upptäckarlust varje dag är nåt av det bästa jag vet. Annars vill jag gärna skriva om mitt eget sätt att se på livet och hur jag tagit mig igenom olika prövningar i livet. 

Jag växte upp med Michael Jackson och Bruce Springsteen som favoritartister, så jag skulle tro att jag landade någonstans där emellan när det gäller mitt sätt att skriva på.  

Hur länge har du hållit på med musik? Vad fick dig att börja?

Jag har hällt på med musik i 20 år nu. Vi har alltid haft musiken i familjen och gillar att sjunga allihop. Sen hade jag många kompisar som började spela gitarr i tidigare tonåren och jag hakade på den vågen. Så vi satt och övade tillsammans och lärde oss låtar ihop. Fram emot jag fyllde 18 började jag förstå att jag ville göra något mer av detta. 

Hur skulle du beskriva din musik?

Hjärtat i min musik finns i rocken, men det behöver inte nödvändigtvis vara gitarrbaserat för det. Jag har lyssnat på så många olika musikstilar och inspirerats av alla. Jag älskar energin i rockmusiken, men vill gärna ha med den typen av sväng som man hittar i rhythm&blues och soul. Det ska svänga bra helt enkelt! 

Har du några spelningar inbokade?

Ja, än så länge 7 st i England och Skottland, och 2-3 i Stockholm. Det kommer att vara fler bokade inom de närmaste veckorna. 

Vad har du för planer under året? Vad ser du mest fram emot i år?

Efter turnén i England kommer jag att börja jobba med för produktionen till nästa skiva, samtidigt som jag siktar på att spela så mycket som möjligt. Jag kommer ta en sväng i Europa och spela på lite olika scener som jag håller på att boka nu. Det blir nog en sväng till Italien och en till Holland iallafall som det ser ut nu. Sen efter sommaren kommer förhoppningsvis jag att släppa ytterligare en EP med tillhörande musikvideo. Jag gillar att jobba mycket och har gärna ett par projekt rullande hela tiden så att jag har full schema. 

Jag ser mycket fram emot att åka på turné i England och få spela och bo tillsammans med alla de härliga musiker jag har lärt känna där!

Lyssna här!

Still Only Human @
Facebook


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.