Då var vi igång.
Varje onsdag lyssnar pressen igenom veckans bidrag på hotellet och skriver sina tankar om låten, så även i år. Vi får alltid lyssna igenom låtarna två gånger, och medan vi gör det skriver folk så tangenterna blöder.
Så här kommer mina tankar om låtarna som vi kommer uppleva tillsammans i Scandinavium på lördag.

1. Bada nakna
Artist: Samir & Viktor
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov

Samir och Viktor sparkar igång Melodifestivalen med en lättsam klubblåt med hejarklacksrefräng. Till detta har de även slängt in lite 666 / Faithless -ljud så det blir liksom en mix av eurodance och gitarrpop. Väldigt mycket sommarplågskänsla över låten, och främst skönt att de äntligen bryter av från stilen på killarnas tre tidigare låtar. Med andra ord är det den bästa singel killarna släppt till dagens datum, för allt vad det är värt. Kommer definitivt bli årets svenne-banan-singel från Melodifestivalen.

2. Mitt guld
Artist: Pernilla Andersson
Låtskrivare: Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist

Ganska enkel vispopballad som vi absolut hört förr. Ja mer eller mindre varje Melodifestival de senaste åren. Absolut inte dåligt, Pernilla sjunger ju låten väldigt fint, men kanske lite tråkigt?
Här behövs ett snyggt nummer för att det inte ska kännas som ytterligare en P4:a ballad.

3. Ain’t No Good
Artist: Mimi Werner
Låtskrivare: Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz

Countrypop med betoning på just pop. Den bjuder på en del dansbeat och flyter på vågen som bland annat Ace Wilder och Avicii kört. Jag tycker det är oförskämt svängit (jupp, jag skrev precis det ordet) med sina fioler och stompiga beats. Med ett snyggt nummer kan detta faktiskt ta sig några platser upp på prispallen, och det skulle faktiskt ingen må dåligt av.

4. Rik
Artist: Albin & Mattias
Låtskrivare: Albin Johnsén, Mattias Andréasson

Albin och Mattias har inför Melodifestivalen snickrat ihop en upptempo singel som bjuder på party. Den är mer drivande än Albins monsterhit Din soldat, och drar åt känslan i Jönssonligan-singeln Vilken jävla smäll, vilket passar bra här i Melodifestivalen. Det är ju allt eller inget som gäller här. Antingen avskalat och fint eller fullt ös. Så killarna har gjort ett bra val med låten.
Det bästa för Albin och Mattias är att låten följer samma recept som Albins tidigare låtar där hip-hop och pop mixas samman till en mycket lyckad hitsingel. Hade de släppt singeln utanför Melodifestivalen hade den blivit sjukt stor, så risken för att det går bra även här känns väldigt given.

5. Himmel för två
Artist: Anna Book
Låtskrivare: Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg

Anna Book bjuder på klassisk discoschlager med brass och 70-tals nostalgi. Kan tänka mig att schlagernördarna kommer gå igång på detta. Heck, vad är det inte att älska med denna? Klassisk Melodifestivals-artist samt klassisk schlager? Visst, Anna har väl inte den starkaste rösten, inte ens på radioversionen som vi får höra. Men detta kommer absolut funka för schlagernostalgiker.

6. Constellation Prize
Artist: Robin Bengtsson
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson

Låten inleds med munspel och blir till en snygg och stark midtempo poplåt som ligger precis i en takt som ändå går att dansa till. Jag får lite You got the love känsla av denna singeln, som jag tror kommer hamna högt på mångas favoritlisor under veckan. Det är liksom stor pop – och just den pop som jag själv går igång på. Munspelet sätter en viss känsla på låten som jag tror många kommer haja till i och med att det sticker ut en hel del. Så troligen behövs inget tröstpris för den gode Robbin denna vecka.

7. Don’t Worry
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder, Behshad Ashnai

Ace Wilder har mycket att leva upp till med denna singeln efter en såpass stark start på Melodifestivalen, då hon kom två med Busy doin’ nothin’. Om det var mer kubb sist gång, är detta mer house, och lite mer bluesigt och jazzigt än country-doftande. Det är nog en bra väg att gå, att inte köra på samma känsla denna gång utan verkligen göra något helt annat – men som ändå känns Ace.
Jag hade definitivt gått igång på detta även utanför Melodifestivalen och absolut veckans starkaste låt.

Vilka är då mina fyra favoriter som singelspår då, utan att ha sett hur detta kommer se ut i rutan?

Don’t Worry – Ace Wilder
Constellation Prize – Robin Bengtsson
Rik – Albin & Mattias
Ain’t No Good – Mimi Werner

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.