Jag har skrivit in en påminnelse i kalendern i början av Februari: Martin Almgren var han som vann Idol 2015 . Bara så jag inte glömmer bort ytterligare ett namn av pub-trubadurer som vaskades fram under namnet Idol.
En idol inom popmusik är för mig någon färgstark, någon med lysande poplåtar. En person eller grupp som jag längtar till nästa release med. Jag är ledsen, men jag sätter inte herr Almgren i den kategorin. Inte Kevin Walker eller Jay Smith heller för den delen. De är artister som möjligen är bra på att sjunga det mesta (som man ska som trubadur), men inte artister att bygga en skivsamling med.

Popmuzik Lover Patreon

Idag presenterade TV4 äntligen tre nya jurymedlemmar, som ska hjälpa svenska folket vaska fram just Idoler.
Med tanke på namnen i den nya juryn tror jag att möjligheterna att hitta just idoler som håller måttet är mycket större än den någonsin varit. Fredrik Kempe (som troligen de flesta känner igen som låtskrivare till Melodifestivalen), Quincy Jones III (son till Quincy Jones och likt sin far producent med starka namn på sin meritlista), Nikki Amini (jobbar på Universal och blir då den av de tre som ska tänka pengar och uppföljning). Det känns även som dessa tre personer är ödmjuka i sin natur inför deltagarna, och vill hitta bra artister än att kasta skit på de som inte är det. Visst, någon dräpande kommentar behövs, men det är absolut bättre att den sökande gör bort sig och lockar till skratt framför TV-apparaterna, än jurymedlemmarna.

Jag tror och hoppas att vi nu kan väcka Idol ur den lilla Törnrosasömn som pågått ett tag och fokusera på lite mer unika popartister. Det finns så otroligt mycket talang runtom i Sverige att vi med lätthet skulle kunna köra Idol 10 år till. Nu hoppas jag inte man kör det så länge dock, för inget program mår bra av att finnas så länge (12 år är redan ganska lång tid för en talangjakt). Men på något vis behövs det ett program för nya talanger. Det dyker ju alltid upp ett par varje säsong som lyckas bra bland de som hamnar längre ner i resultatlistan.
Jag hoppas att med dessa tre personer bakom rodret så kommer i alla fall mitt intresse för programmet tillbaka ett tag till.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011