Allt började i Kalmar.
Isak Friberg och André Carlsson spelade i samma hockeyklubb när de var små, men det var först i gymnasiet som de båda började hänga.
Killarna visade sig ha en gemensam fascination för indiepop och Dylan . Kalmar är ju en stad med stark indiepop-kultur, och har huserat många festivaler under åren. Så det var inte helt konstigt att man uppskattade den musiken om man växte upp där.
Det var dock när de båda bodde tillsammans i London som Llojd föddes. André satt vid en dator och skapade låtar, medan Isak satt med en gitarr. Det slog dem att istället för att jobba på varsitt håll kunde de lika gärna skapa musik tillsammans. Namnet tog Isak från banken med samma namn som han fick förbi till jobbet varje dag.
”Vi ville ha ett namn som namn. I början hette vi Lloyd med Y och körde på engelska. Men när vi sedan bytte till svenska tog vi Llojd med J istället, vilket visade sig vara en dum idé för man får alltid förklara hur namnet ska stavas. Men det är stilistiskt snyggt.” berättar André.

Svensk Pop Apple Music

Från London tog sig vännerna till Oslo och sedan landade de i Malmö där de började göra fler och fler låtar.
”Vi började göra låtar på ganska opretentiösa sätt. Jag fick ett track av André som jag sedan gick och funderade ut en text till. Sedan träffades vi på fredagen och drack några bärs och spelade in en låt, typ. Innan vi fick skivkontrakt hade vi ett 30-tal låtar på SoundCloud.”
Killarna berättar att det nog var ganska bra att de fick det där skivkontraktet med SoFo Records. De är båda ganska lata, och försökte väl aldrig riktigt att nå ut för att tillexempel spela på klubbar kring The Greater Copenhagen. Istället skickade de upp allt de spelade in på nätet för gratis nedladdning, så fick namnet sprida sig på det sättet istället – vilket uppenbarligen funkade riktigt bra det med.
Numera har killarna dock lämnat Malmö bakom sig för ett liv i Stockholm.

Det jag själv tycker är otroligt imponerande med Llojd är kombinationen av bra melodier med lysande texter som ofta tar upp kopplingar till vardagsrealism. Isak förklarar:
”Det är ett ganska enkelt knep när man skriver något som är lite mörkt och pretentiöst att man blandar in saker som är alldagliga och som folk kan relatera till. På det sättet får man en viss igenkänningsfaktor.”

-Men du är även duktig på att ta med platser i städer som folk kan känna igen.

”Jo, jag gillar att man kan ta ner och iscensätta det på en plats som finns i verkligheten.”

-När ni ändå har såpass textdrivna låtar. Vad säger ni till folk som aldrig lyssnar på texter?

André : Förhoppningsvis väger vi upp det med bra melodier som gör att det ändå blir väldigt lätt att lyssna på.

Isak : Ja, precis. Jag själv lyssnar ju bara på musik med mycket texter, så jag förstår inte de som inte lyssnar på texter. Men vår förhoppning är att vi gör medryckande låtar men ändå att man får plats med lite substans i texterna.

André : Själv är jag ju sådan som inte lyssnar så mycket på texter. Så jag försöker väl fånga folk med musiken och melodierna istället.

Något som slog mig när skivan presenterades var att den hette Jag kommer älska mitt liv snart . För oss Llojd-fans är det ju en titel på en av låtarna på EPn Skisser som släpptes 2014. En samling låtar som var just skisser av något som kanske komma skall.
Dock finns inte låten med på själva skivan vilket jag tyckte var mycket underligt.
”Vi tycker det är en bra låt och en bra titel som skapade en bra röd tråd för albumet, men jag tror att vi valde bort den för att den redan var släppt. Kanske att folk kommer lyssna på den låten mer nu när skivan väl är släppt.” säger Isak.
”Sedan är det ju skivbolaget som bestämmer exakt vilka låtar som ska vara med, men vi tyckte det var en passande titel.” fyller André in.

-Men det är ju ändå sex av tio spår som varit släppta tidigare på albumet. Är detta lite av ett uppsamlingsalbum för att sedan kunna gå vidare med nytt?

”Lite så är det nog. Det finns ju den där albumfascinationen när det gäller medier. Att ett album fortfarande är det som räknas. Förhoppningen är väl att man ska se att summan av låtarna ska vara mer än de enskilda spåren på något sätt. Om nu folk lyssnar på ett album som man gjorde förr?” säger Isak.

Under året ser båda fram emot att komma ut och spela mer, och med ett helt album i bagaget borde den möjligheten vara ganska stor.
”Vi har ju väntat ganska länge med att släppa en skiva. Jag tror det kan vara bra för processen att man kan släppa något och sedan gå vidare för att sikta på något annat.” avslutar Isak.
Var vägarna tar Llojd efter albumet återstår att se, men säkert är att Being Blogged kommer följa dem i spåren.

Llojd
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011