Alexander Asp släpper idag sin fantastiska debutsingel Cold winter love . Alexander kommer från vårt kära Göteborg men är numer bosatt i Stockholm, där han alltså sitter och snickrar ihop sådana här fina låtar. Denna talangfulla singer/songwriter som dessutom har en unik röst ville jag veta mer om. Så innan du lyssnar på låten kan du läsa en liten intervju med Alexander där han berättar om sig själv, sin debutsingel och om vad han har på gång framöver.

Berätta lite om dig själv.

Jag är en person som spelar med många bollar i luften och trivs bäst i ett organiserat kaos. Bor i Stockholm, men hjärtat finns i Göteborg. Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv. Uppvuxen med föräldrar som lyssnade mycket på soul och gammal popmusik, samtidigt som mina bröder lyssnade på hårdrock och elektronisk musik. Så bredden på inspiration i form av band/artister har det aldrig varit något fel på.

Du släpper din debutsingel på fredag, berätta lite om den!

Cold winter love är en väldigt spontan kreation. Jag satt en sen kväll i oktober hemma i Stockholm och lirade i vanlig ordning. Fick feeling och en idé till låt föddes. 20 minuter senare var ett första utkast av låten klar. Låtens handling är lite upp till lyssnaren att själv tolka kan jag tycka. Det finns något vackert i att låta metaforer flöda i ens egna tolkning. Men det finns en längtan och ett sökande efter något i låtens innehåll.

Du gick på Musicians Institute in L.A under ett år. Vad har den tiden betytt för dig?

Jag var 20 år när jag flyttade till Los Angeles och började studera på MI . Trots den unga åldern och allt festande som skedde så lärde jag mig otroligt mycket. Jag hade vuxit väldigt mycket som person märkte jag när jag kom hem till Sverige. Hela min världsbild hade breddats.

Drömmer du om att återvända dit och jobba med din musik?

Än så länge så har jag inte vågat åka tillbaka till LA. Någonting säger mig att en resa på några veckor inte hade mättat min inre längtan tillbaka till den tid och stad jag upplevde 08-09. Vill absolut tillbaka till staterna och jobba med min musik. Är kanske inte så sugen på att flytta dit för tillfället, då jag trivs otroligt bra i Sverige.

Arbetar du på ett debutalbum?

Jag jobbar ständigt med att skriva musik och absolut kommer en fullängdare förr eller senare. Näst på tur efter debutsingeln kommer vi nog dock släppa en singel till.

Hur skulle du beskriva din musik?

Musiken jag skriver går oftast i moll. Den finns en sorts melankoli i känslan av musiken. Min inspiration kommer till stora delar från soul-, blues- och (till viss del) folkmusik. Jag åker mycket tåg och älskar att lyssna på den sortens musik medan jag glor ut genom fönstret och drömmer mig bort.

Har du några spelningar på gång?

Nu på lördag, 16/1, kör jag ett releasegig i Göteborg på Sticky Fingers . Runt 20.00 går jag på scen och kör ett set låtar, bland annat då Cold winter love.

Vad ser du mest fram emot i år?

Något som jag ser fram emot 2016 är alla nya utmaningar som hör till att släppa ny musik. Jag vill ut och göra det jag gör bäst, stå på scen och spela.

Nu tar vi och lyssnar på Cold winter love!

Alexander Asp @
Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.