Slätta - Pannkakslåten

Nordiska Favoriter

Slätta är ett svenskt folk/pop-band från Skövde och Göteborg och har spelat tillsammans i två år. Bandet släppte 2014 sitt första album Alla går vilse någon gång och de tar nu ett stort steg framåt när de idag släpper sitt andra album Talande Bok . Slätta ger oss ett album fyllt av medryckande poplåtar och jag gissar att bandet har ett spännande år framför sig. Jag ringde upp bandet för att prata lite kort om nya albumet och för att höra vad de har på gång framöver.

Slätta består av medlemmarna Hampus Ask , Viktor Melin , Mikael Karlsson Landén , Fredrik Collin och Alexander Danling .

Hej Slätta! Vad har vi för er just nu?

Vi har spelning nästa vecka och är i vår replokal som ligger i en fritidsgård utanför Göteborg. Sedan har vi spelat låtarna från skivan i ett år nu så vi skriver också på nytt inför nästa skiva.

Hur har arbetet med skivan sett ut?

Vi åkte till Skara och spelade in den live i Nordic Sound Lab . De har inget med Bert att göra, utan de var producenter som var trötta på att lyda Bert som bröt sig ur hans imperium. Så där var vi en helg och la grunden för i princip hela skivan. Sedan har Mikael i bandet mixat allt under sommaren och vi har kryddat den under ett halvt år. Skivan mastrades sedan på Bohus Sound i Kungälv. Det har varit mycket jobb med skivan och vi har arbetat på den ända sedan vi släppte vår första skiva.

I början på december startade vi ett Kickstarter -projekt för att få vår skiva lanserad och även för vinylpressen. Vi har precis rott i land projektet och en tjej som heter Amanda Åkerman har gjort ett jättefint omslag, så det blir ett fint paket. Vi har genom projektet redan sålt hälften av vinylerna på förhand och resten kommer vi att sälja på spelningar, det är roligt att ha något med sig. Vi ger bort vår musik gratis på nätet men det är en extra rolig grej att få släppa en vinyl.

Hur skulle ni beskriva låtarna på skivan?

Vi skriver all musik tillsammans och vi är 4 olika som sjunger och skriver texter. Jag tycker att man får en röd tråd eftersom vi jobbar med allt tillsammans och att låtarna soundmässigt har en liknande grunduppbyggnad. Vi är influerade av både västafrikansk musik och country men det är pop:en som är den röda tråden kan man väl säga.

Vad har ni på gång framöver? Några spelningar på gång?

Vi ska ha en releasespelning på Pustervik men datum är inte satt ännu. Ni får hålla utkik på facebook. Vi kommer också att spela i Stockholm, Malmö, Köpenhamn, Oslo och Skövde. Det kommer att bli fler gig nu när skivan är klar och vi kommer också att göra några livesessions. Det blir mycket Slätta i år!

Albumet lyssnar du på bäst här!

Slätta @
Facebook
Slätta - Talande Bok (Album)

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011