Vi har redan gått in några dagar i år 2016, och vi tänkte vi skulle tipsa om en knippe artister och händelser under 2016 som vi redan nu ser fram emot.
Susanna och Johan satte sig vid spåkulan för att lista artister som (troligen) kommer slå stort eller befästa sig ordentligt under året, mixat med personliga favoriter. Namn vi hört under året som gått, men som förhoppningsvis blir ännu större 2016.

Svensk Pop Apple Music

Susanna listar starka namn för 2016:

Jack Garratt
Jack Garratt tog hem BBC Sound of 2016 och han har några galet fina singlar i ryggsäcken. 19 februari landar debutalbumet Phase . Musiken är levande och originell, det finns nog inget som stoppar honom från att slå igenom stort i år.

Albin Lee Meldau
Det är extra roligt när en sångare och låtskrivare från Göteborg har potential att stå stort. Albin släpper snart sin debutsingel arbetar för fullt på ett album som skulle kunna bli helt magiskt. 

Zak Abel
Brittiska artisten Zak Abel tror jag mycket på i år. Förra året fick vi bland annat singeln Say Sumthin och han sjöng dessutom på Aviciis låt Ten More Days

Barns Courtney
En väldigt originell artist och en skicklig låtskrivare som var förband till Ed Sheeran på hans USA-turné. Han signades dessutom till Virgin Records förra året och jag gissar att han snart kommer att höras både här och där.

Honne
Den brittiska duon Honne har byggt en stadig grund att stå på och kommer säkerligen slå igenom på bredare front under året.

Frances
Denna brittiska sångerska och låtskrivare har imponerat på mig under året med sina fina låtar. Hon har tidigare supportat andra artister, i år kommer hon med säkerhet att få ta mer plats och själv vara den som drar stor publik.

SG Lewis
Denna 20-åriga producent från Liverpool har vi inte hört så mycket från ännu men han verkar vara på gång men nytt material. En stor talang.

Max Jury
Max Jury är en oerhört talangfull amerikansk sångare och låtskrivare som i år släpper sitt debutalbum. Hans senaste singel Great American fick mig att falla som en fura och det ska bli spännande att se vart hans musik tar honom i år.

Blossoms
Detta talangfulla brittiska band gav oss några fina singlar förra året och de kommer med stor sannolikhet att fortsätta ge oss fantastisk musik under året. Singlarna Charlemagne och At Most A Kiss imponerar stort.

Bishat
Ännu roligare att det är två artister från Göteborg med på listan. Bishat släppte förra året en cover/mashup och det kändes direkt som att en ny stjärna var född. Jag ser väldigt mycket fram emot hennes första singel med helt eget material.

Saker jag ser fram emot 2016:

Kitok arbetar på nytt material och kanske får vi redan i år en uppföljare till hans fantastiska debutalbum Paradise Jokkmokk . Och nu måste det väl ändå vara dags för Hurula att släppa ny musik, det har varit tyst alldeles för länge. Kanske är det lätt att få skrivkramp när man släppt en av de bästa svenska skivorna någonsin. Glenn Udéhn släppte 2014 sitt debutalbum Lilla London Brinner och förra året fick vi lyssna till singeln Det Lyser Över Staden , nu verkar han ha en hel del på gång. Viktor Olsson följer upp förra årets debutalbum Stenungsund med att släppa en ny EP. The Last Shadow Puppets släpper äntligen en uppföljare till albumet The Age Of The Understatement . Brian Fallon från The Gaslight Anthem släpper sitt första soloalbum, i december fick vi ett första smakprov i form av singeln A Wonderful Life . Det har även pratats om att både The Gorillaz och The Killers släpper nya album. Det brittiska indierockbandet White Lies släpper sitt fjärde album och vi får även ett nytt album från 1975 . Det verkar som att 2016 kommer att bli ett helt fantastiskt musikår.

Johan listar starka namn för 2016:

Agent Blå
Inderockbandet Agent Blå från Göteborg skapade en enorm hype redan innan de ens släppt sin debutsingel i slutet av 2015. Med Strand levde de upp till alla förväntningar folk hade på dem, och vips sattes Göteborg på kartan igen som en stand som kan leverera en värdig arvtagare till Broder Daniel .

Stina Rebelius
Med Luftslott fångade Stina Rebelius mitt hjärta. Det var en debutsingel som tilltalade mig på så många sätt med sin melankoliska känsla att jag just nu inte kan göra annat än att längta efter mer låtar med Stina.

Elias
En liten kille med stor röst skulle man kunna beskriva Elias. Med singeln Revolution och sedan EPn Warcry satte han ribban för en ny generation soulartister i Sverige som gett eko internationellt.
Mer material med Elias kommer under året, och vi följer så klart denna magisk röst även under 2016.

Saint James
Singeln Sweaters var startskottet för den Kanada-födda och numera Sverige-boende sångaren. Det kommer mer med Saint James under året, och med en såpass stark debut kommer vi hålla noga öga på hans utveckling.

Swim
Malmöduon Swim skapade skön chillwave med singeln Next To Me , och blev bland annat remixade av Boeoes Kaelstigen . Perfekt varm musik för utestället, men då singeln släpptes i November, ser jag verkligen fram emot mer material med duon under året för att skapa stämning till sommaren 2016, så jag tror Swim kommer till sin fulla rätt.

Mavrick
Jag blev ju helt golvad av singeln Remedy med Mavrick när den dök upp på SoundCloud tillsammans med en annan låt under våren 2015. Det dröjde sedan inte länge innan Mavrick blev signad till skivbolag och kommer under 2016 släppa fler låtar.

Tor Miller
Den halvsvenska sångaren Tor Miller inledde 2015 med EPn Headlights , och gjorde sedan en fantastisk spelning på Pustervik under Stay Out West. Under 2016 kommer han släppa ett album, och hans musik som enligt mig är en mix av Elton John , Mika och Billy Joel ska bli spännande att stifta än mer bekantskap med 2016.

FYR
På något sätt är det faktiskt de osignade artisterna som oftast är de mest intressanta. De som gör och släpper sin musik själva. FYR släppte singeln Submissia som framfördes av Linnea Sundemo i höstas. Låten var inspirerad av fridykaren Herbert Nitsch och FYR skapade en känsla av ensam- och utsatthet i en enda låt. Mer musik ska komma under 2016, och det tror jag kommer bli fantastisk.

Cilia
Tre klockrena singlar under 2015 där Silhouettes in Slow Motion som kronan på verket tar sig Cilia in i 2016 med huvudet högt och full av förväntningar från oss i publiken. Fortsätter hon bara så här kommer sångerskan från Gävle garanterat att bli större än störst under de kommande året.

Elin Rigby
Allt började med en cover på en låt av Håkan Hellström . Efter det skrevs det speltmeter om Elin Rigby i tidningar och musikbloggar. Hon följde upp debuten med By my side , och det är väl dags att hon befäster sig som ett nytt pophopp för 2016 med nytt material.

Vad ser jag fram emot under 2016?
Förutom ovan nämnda artister ska det bli grymt kul med ett nytt album med Pet Shop Boy s. De må vara gamla i gemet, men för mig är det något speciellt med allt som duon släpper.
Att det drar ihop sig för att The Sound of Arrows ska släppa nytt är inte heller tråkiga nyheter. Debutalbumet Voyage var ju ett mästerverk, och mycket tydde ju på att det inte skulle komma något mer från duon. Men nu börjar det som sagt hända saker.
Eric Prydz släpper sitt debutalbum efter en herrans massa remixar och singlar de gångna åren. Det är något jag definitivt ser fram emot då singlarna som lett upp till albumet varit i världsklass.
Ett tredje album med Miike Snow ska bli roligt också, samt att Jean Michel Jarre släpper Electronica 2 .
Under året ska även Lorde , Britney Spears och Kylie Minogue släppa nytt sägs det, så mer pop till oss helt enkelt.
Sedan åker jag på sedvanlig Melodifestivalsturné under Februari, vilket ska bli grymt kul – även om det kommer bli slitsamt. Det leder ju till en hel del nya bekantskaper samt intervjuer med artister vi kommer höra mycket av under 2016 – hur det än går i själva tävlingen.
Sveriges bästa festival – Way Out West – fyller 10 och det ska också bli en upplevelse. Med namn som Sia , M83 (som båda släpper album under året) och Chvrches känner jag att det redan är tillräckligt starkt för att jag kommer älska mina tre dagar i Slottsskogen.
Sedan ser jag så klart fram emot att upptäcka mer ny musik under året. Att lyfta fram guldkorn bland alla artister som släpper musik och ge er tips på nya favoriter som kommer spelas i era spelistor på Spotify, eller som ni upplever live när de kommer till en konsertlokal nära er.
En sak är trots allt säker. Musiken tystnar aldrig, och inte Being Blogged heller.
Välkomna till ytterligare ett fantastisk år.


[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011