Duvchi 894
Första gången jag kom i kontakt med Duvchi , eller Jens Duvsjö som han egentligen heter, var med singeln Whole Life Tour . Jag mins hur melodin påminde en del om musiken från Tetris till Commodore 64. (Detta var innan Nintendo köpte upp spelet och körde klämmig Kalinka). Det gjorde nog att jag blev ännu mer förälskad i låten om jag ska vara ärlig. Herregud, jag satt nätter och spelade det där spelet, tills jag såg brickor falla framförs näthinnan när jag skulle sova.
Detta var 2013. De kommande åren blev jag alltid extra nyfiken på låtar där Duvhci var med som gästartist. Hans namn var liksom ett seal of quality på något sätt. Varesig det handlade om ett samarbete med Lorentz , Adam Tensta eller Lo-Fi-Fnk .
Men nu har han äntligen släppt albumet With The World där han samlat 14 låtar till en perfekt soundtrack för vintern. För det är något med vintern och Duvchi. Inte bara för att han har en låt som heter When the Winter som är tillägnad hans mormor Esther , han är även född på julafton.

POPMUZIK LOVER 2

”Det har varit väldigt speciellt att fylla år på julafton. Det innebär att man får väldigt speciella födelsedagar. Jag blev alltid väckt julaftonsmorgonen av min ömma moder som sjöng in julafton med någon slags födelsedagssång. På det sättet har det ändå känts bra att man fyllt år en liten stund varje julafton.”

-Vad gillar du vanlig julmusik?

Jag gillar Bing Crosbys amerikanska jul mycket. Sedan är jag svag för stora klassiker så som Oh Helga Natt . Jag älskar julmusik som broderar det mörka och vackert melankoliska, så som Gläns över sjö och strand .

-Förutom ditt efternamn. Hur kom fascinationen för duvor fram?

Den kom naturligt. På något sätt hade min familj redan påbörjat en indoktrinering igenom att ha väldigt mycket duvor hemma. Det fanns duvor i porslin och guld. Jag hade duvor tapetserade på väggarna i mitt pojkrum.
Sådana saker tror jag underbyggde fascinationen.

-När började du med musiken?

Jag minns att jag hade ett kalimba när jag var väldigt ung som jag klickade på.  Det är som ett piano för tummarna. Det var ett bra instrument att sätta fingret på vissa känslor med. Sen började jag med pianot. Sen började jag sjunga. Sen började jag producera. Sen började jag skriva. 

-Har du använt kalimba på skivan?

Nej, det har jag inte gjort, men jag har använt klockspel.

-Så när började du göra egen musik?

Jag började göra musik när jag var runt tio-års åldern. Men min första riktiga egna låt gjorde jag nog när jag var 15, beroende på vad man definierar som riktigt. Sedan har det varit väldigt många steg musikaliskt i mitt liv då jag gjort många olika sorters musik. Bland annat har det varit utvecklande att skapa musik för andra under åren och varit med i en del projekt. Allt är ju i stadie av utveckling.

-Ja, du har ju gjort en del samarbeten med olika artister, men bara ett på din egna platta.

Haha, ja det är typiskt.

-Hur blev det att du valde just Loreen att sjunga med dig på Fire blue ?

Jag tycker att Loreen har en förmåga att skapa enorma känslor med sin sång. Sedan har jag jobbat med Loreen på hennes nästkommande skiva, som producent och låtskrivare. Där någonstans kom idén att göra en version av den här specifika låten till min skiva. Det finns ett uttryck hos vissa artister som är något annat. Det är sällan man märker av det, men jag har upplevt det många gånger i studion tillsammans med Loreen.

-Vad ser du fram emot 2016.

Massor av grejer faktiskt.
Bland annat att avsluta en ny låt. Sedan åker jag till USA och jobbar i början av året.



[wpbanners id=”5″]

Duvchi
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011