David Winther - Berör

Skicka in din musik

Premiär i Being Blogged NY För några veckor sedan skrev vi om David Winther s fina låt Berör och idag premiärspelar vi hans nya singel Dom ser till alla utom dig . Jag träffade också David för en intervju för att prata om nya singeln och för att höra om vad han har på gång framöver.

Berätta lite om dig själv.

Jag är 30 år och har börjat göra musik igen efter ett längre uppehåll. Jag spelade tidigare i band och gjorde egna låtar men började jobba som säljare och trivdes så bra med det. Sedan sadlade jag om igen och jobbar nu som ljudtekniker och har en egen studio där jag spelar in både med andra och mitt eget.

Tidigare gjorde jag mer rock/punk men de senaste åren har jag gått mot ett mer elektroniskt sound. Sen har det bara rullat på. Jag släppte första låtarna i oktober och Berör var med i P3Osignat där den har legat i 5 veckor. Sen underlättar det att jag jobbar som ljudtekniker själv eftersom jag mixar och mastrar på egen hand.

Idag premiärspelar vi din nya låt Dom ser till alla utom dig. Berätta lite om den.

Den är en uppföljare till Berör men är mer upptempo. Jag försöker bibehålla samma känsla och jag tycker att den blev fin och är nöjd med texten. Grunden i mina texter är mycket hjärta men de är väldigt tolkningsbara. För mig är versen lika viktig som refrängen, det kan annars vara lätt att man lägger allt fokus på just refrängen.

Kan vi förvänta oss ett album näsa år?

Jag satsar på att släppa en EP senare i vinter och gillar det formatet. Kanske är någon av de låtar jag släppt nu med och några nya.

Har du några spelningar på gång?

Det har kommit förfrågningar om att spela live här i Göteborg och jag har tänkt att göra det i samma veva som jag släpper EP:n. Jag har musiker i min närhet så jag ska spela ihop mig med dem innan också. Det går aldrig att göra exakt samma som på skiva men det blir nära.

Lyssna på låten här!

David Winther @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011