Det har varit ett bra år för Ida Redig . Göteborgs pop-prinsessa började 2015 starkt med den tillsammans med Joakim Berg -skrivna singeln Ghost och EPn I will fight that man. I will fight anyone som både hyllats och strömmats bra under året.
EPn följdes upp med singeln Du står kvar som på kort tid blivit hennes absolut största hit. Singeln är även ett startskott för Idas nya inriktning, där låtar som hon släpper i sitt eget namn numera sjungs på svenska. Ida har bland annat även haft en uppskattad spelning på Debaser, och är redo att åka ut och spela ännu mer med hennes nya material. Bland annat spelar hon på Jazzhuset här i Göteborg den 10:e December som en exklusiv spelning för Musikhjälpen .

Idag följer Ida upp Du står kvar med singeln Jag ber dig , som är andra singeln från hennes kommande EP som släpps i Februari.

Jag ber dig handlar om att följa någon genom livet, om kärlek till den personen men också till dig själv. Den är till alla som vågar vara sig själva och tro på sig själva och sin kärlek. Oavsett vad andra tycker så är det bara du som vet vad du vill göra, vem du vill älska och hur mycket du vill älska dig själv. Att våga vara sig själv helt enkelt. Folk lägger så mycket vikt på vad andra människor tycker. Jag upplever att många går omkring och är oroliga för att göra fel eller säga fel saker, istället för att tänka på vad de egentligen tycker själva. Om man inte är som alla andra är man ju lika mycket värd ändå.
Jag återkommer väldigt ofta till att jante är en sjukdom som smittat Sverige som jag tycker är trist och som förminskar människor. Jante är hemskt, det hindrar människor från att blomstra.
Jag tycker det är viktigt att vara stolt över sig själv och tro på det man gör.”

-Du har ju släppt två julsinglar (Christmas is coming , 2010, Christmas is a joyful time , 2011). När får vi en ny jullåt?

Jag gillar julen jättemycket, och tanken var att jag skulle släppa en jullåt i år, men det får nog bli nästa år.

-Vilken är den bästa jullåten?

Jag gillar Juligen med Just D . Jag ser det som en utmaning att skriva en jullåt som blir en klassiker. Det känns som det är en jäkligt svår nöt att knäcka. Det kommer ju nya jullåtar varje år men att just bli en klassiker är extremt svårt. Men ett självklart mål!

Vi får se om Ida får till en julklassiker för kommande Absolute Christmas -samlingar. Det hade självklart varit en bra sak, då jullåtar är en personlig favorit även hos mig.
Men som sagt, inför denna vinter får vi istället en ny popsingel med Ida, och vi har en EP att se fram emot efter julhelgerna. Tror att 2016 kan bli ett Redigt bra år det också.

Lyssna på Jag ber dig här:

Ida Redig
@Facebook

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.