Per Gessle 893
Jonas Gardell säger det ändå ganska tydligt varje år vid den här tiden.
”Sverige är ett land där vi firar jul i december, midsommar i juni och varje november ger vi Zlatan en guldboll.”
Det säger möjligen vilken bra fotbollsspelare Zlatan är, samtidigt som det säger vilken totalt ointressant fotbollsnation Sverige faktiskt är. Vi har gett samma person en utmärkelse 10 gånger i rad för att det helt enkelt inte finns någon bättre att ge den till. Inte ens någon som kan utmana.
Tänk om det hade varit samma inom musik.
År efter år gav vi Per Gessle en Grammis för att han är det bästa vi har inom Svensk musik. För det finns inget annat att bygga vår musiknation på än en Mazarin och en Joyride. Visst, Per Gessle är ett popgeni, det måste jag medge. Men om han för tionde året i rad fick gå upp och ta emot priset för årets artist för att det helt enkelt inte finns något som är bättre, ja då borde till och med han skämts en smula när han traskar förbi Jocke Berg , Håkan Hellström och Tove Lo upp på scenen.
”Ja, då var jag här igen. Tack så mycket. Det betyder nog mer för er än för mig vid det här laget. Vi ses nästa år!”
Då är det skönt att veta att även om vi är ganska ointressanta som fotbollsland är det fan så mycket roligare att veta att vi är ett av världens främsta musikländer. Ett land där vi vaskar fram nya och intressanta förmågor mer eller mindre varje månad. Inom musiken är det ju lite av en sport att faktiskt lyckats bli årets artist där det ändå är stark konkurrens, vilket är mer än man kan säga om själva sporten fotboll.

Svensk Pop
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.