Kriget - 344
Kriget är tillbaka med EPn Fazed .
Efter att ha släppt tre album med tyngre elektronisk musik, är Fazed byggt på sång.
Tillsammans med Sophia Somajo och Michael Dida har de satt texter till sina ljudlandskap. Lite som en reflektion av den samtid vi lever i, har Kriget utvecklats, det har kommit närmare och börjar tala med oss.
Först ut var singeln OCD som framförs av Somajo. Låten är lite som en blandning av Silent Shout med The Knife och ett samarbete mellan Robyn och Röyksopp . Absolut det mest kommersiella såret på EPn, så inte konstigt att de valde just den som singel.
OCD är vårt första samarbete med Sophia och Krigets första låt med sång, och skrevs i en liten studio i Los Angeles. OCD handlar om vår oförmåga att existera i det verkliga livet. Vi är fiktion.”

POPMUZIK LOVER 2

Fazed växlar mellan aggressivt, vackert, skruvat, mörkt och ren pop. Det blir fängslande på något sätt. Balasen mellan Didas rap och Somajos sång skapar en bra variation som driver EPn framåt. Främst är det en bra utveckling från bandets tidiga album. Sång skapar alltid en ny dimension till mycket. Samtidigt som instrumentalt för all del får oss att skapa våra egna bilder av det vi hör. Men här förstärker sången låtarna och tar Kriget till en helt annan nivå.



[wpbanners id=”5″]

Kriget
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011