Jag äter pojkar som dig till frukooooooost! Jäklar vilken öppning, en av årets bästa! Låten heter Amazon och finns med på den feministiska gruppen Trampstamp s tredje EP Jaktsäsong . Blev helt tokig i låten och den är verkligen en riktig pepplåt till alla tjejer därute. Den får inte missas! EP:n innehåller 6 spår, det är pop/punk med ett härligt driv och sköna gitarrer. Gruppen gör låtar både på svenska och engelska vilket känns väldigt rätt och helt naturligt, jag tänkte inte ens på det först när jag lyssnade. Så detta var definitivt veckans fynd för min del.

Favoriter Apple Music

Trampstamp är:
Amelie Serholt (sång)
Emilia Gustavsson (bas)
Robert Serholt (gitarr)
Carl Oders (gitarr)
Fredrik Serholt (trummor)

Jag kände direkt att jag ville veta lite mer om bandet och ringde upp Fredrik för en intervju som du kan läsa här!

Kan du berätta lite om bandet?

Vi är fem stycken i bandet och vi har en klassisk uppställning med två gitarrer, bas, trummor och sång. Vi är två tjejer i bandet men vi är fasta i vår politiska ideologi som feminister. Vi försöker bryta normen och har en girlpower-anda. Det kanske kan kännas skumt att vi är tre killar och två tjejer när vi är ett feministiskt band, eftersom det är mest killar som är med i band, men nu råkade det vara så att vi hittade varandra. Annars är vi mycket för att jämna ut så att kvinnor får lika mycket plats i musikvärlden som män får.

Hur länge har ni spelat ihop?

Om några dagar är det 2 år sedan vi gjorde vår första spelning. Vi släppte vår första EP Trampstamp i samband med den spelningen och sommaren före det började vi skriva låtar. Sedan dess har vi varit flitiga och det har blivit fler spelningar hela tiden.

Hur skulle du beskriva er musik?

En blandning av pop/punk med en feministisk käftsmäll. Musiken har många olika influenser eftersom alla har spridda influenser i bandet. Det är både dansant och tralligt samtidigt som den är rå och sunkig.

Ni gör låtar både på svenska och engelska vilket jag tycker känns helt rätt. Är det något som ni kommer att fortsätta med?

Det kommer vi att fortsätta med och det finns ingen tanke bakom det egentligen utan det blir det som dyker upp. Det kunde blivit bara svenska eller bara engelska, men det är skönt att hålla en blandning. Det blir allsångsbudskap och ganska kraftfulla texter och då blir det slagkraftigare om det är på svenska. Samtidigt är du ganska instängd om du bara kör på svenska så vi får det goda från båda delarna.

Vad era texter handlar om är ganska självklart kanske, men berätta gärna lite om dem i alla fall

Det är ett feministiskt och politiskt ställningstagande. Den som har blivit mest spelad från nya EP:n är Inga rasister på våra dansgolv . Den är lite lustig, vi tycker den är rolig. Vi har gjort en låt som man ska dansa till men vi sjunger om något väldigt allvarligt. Den handlar om Jimmie Åkesson .

Jag fastnade i låten Amazon som har en himla skön start (och avslut). Kan du berätta lite om den?

Det är en låt som vi är väldigt nöjda med både vad gäller musik och text. Man skulle kunna säga att den är en summa av Trampstamp hittills. Den är väldigt mycket girlpower – se mig, hör mig, nu är det min tur. Det är gött att den är på svenska för den blir väldigt tydlig och har ett tydligt statement. Den innehåller en uppräkning av kvinnliga rörelser som fått kvinnor att synas.

Varför blev det namnet Trampstamp?

Man kan lyssna på låten Trampstamp som finns med på första EP:n. Där försöker vi väl på nåt sätt förklara bandnamnet. Från början är det en skämtgrej och tjejerna i bandet hittade på det på gymnasiet. Vi har ingen genomtänkt plan med namnet men min tanke är i alla fall att Trampstamp har en negativ benämning, slynmärke. En textrad i låten är ”A trampstamp is nothing to hide, a trampstamp is your pride ”.

Vill du se Trampstamp live så har du några datum längst ner på sidan.

Lyssna på Jaktsäsong här!

Vill du se Trampstamp live så har du här några datum då de spelar i Stockholm och Göteborg. Ett tips är att följa dem på Facebook om du vill ha ytterligare information om spelningarna.

7 november spelar de på Festival Illegal som äger rum på Brew House.
20 november spelar de på en fest som Unga Feminister i Stockholm arrangerar. En länk till evenemanget har du här .
21 november spelar dem på Stockholm Straight Edge .
19 december spelar de på Arena 29 i Majorna här i Göteborg och spelningen är en insamlingsgala för Musikhjälpen .

Trampstamp @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011