Du har säkert någon gång sjungit med i deras låtar utan att ha vetat om det, efter snart tio år som låtskrivare har R.City , eller Rock City som förkortningen står för, tagit steget ut i ramljuset, slagit stort med hiten Locked Away ft. Adam Levine och är aktuella med albumet What Dreams Are Made Of .

Favoriter Apple Music

– Varje sång är en sida ur våra liv, en personlig historia som vi delar med våra lyssnare som ledde fram till drömmen att bli artister och det är därifrån albumtiteln kommer, berättar Theron Thomas.

Han pratar mer och brorsan Timothy är den som är lite mer laidback och väger varje ord en eller två gånger.

– Vi har alltid velat vara artister, albumomslaget är bilder av oss när vi var små.

Karriären började hemma på Jungfruöarna, gick via Atlanta där de började skriva musik för andra och har lätt fram till hits som We Can´t Stop Miley Cyrus och Take You There Sean Kingston . Listan kan göras lång med artister som har fått låtar skriva av R.City, till exempel Beyonce , Ariana Grande och Rihanna , det kryllar med världsnamn.

– Att vi började skriva för andra skedde av ett misstag och är bara något vi har utnyttjat för att försörja oss.

Misstag?

– Vi visste inte att artister skrev för andra artister, utan trodde att alla skrev sina egna låtar. Akons DJ DJ Benny D hörde vår musik och sa att Akon vill ha en låt av er på sin nya platta. Vi skrattade och undrade om Akon verkligen skulle sjunga den.

– Han betalade oss 5000 dollar vilket var det mesta vi fick för ett jobb på den tiden. Så vi sa helt enkelt att vill du ha musik har vi en hel drös med låtar som du kan använda. Det öppnade dörrarna.

– Vår första hit vara Pussycat Dolls , When I Grow up , det var ett stort ögonblick när den vann MTV Video Awards och Nicole Scherzinger tackade oss för en bra låt. Vi satt hemma i vardagsrummet och jublade över att de sa vårt namn på TV.

På den vägen är det. Under sommaren har superhiten Locked Away spelats dagligen på varenda radiostation i Sverige.

– Den baseras på våra föräldrar, pappa satt i fängelse i fem år och mamma var fast med honom.

Tröttnar ni på att folk bara pratar om den låten?

Locked Away ger oss rampljuset vi behöver, före Locked Away visste ingen vilka R.City eller Rock City var, så tack till alla som har gjort det möjligt. Den har öppnat dörrar för oss att få sprida vårt album och vår andra musik också. På albumet finns 13 låtar till som kanske är lika bra om inte bättre.

De växte upp i ett fattigt område på Jungfruöarna och hade en tuff uppväxt som vi pratar rätt mycket om, men inte på ett klyschigt sätt. Det har påverkat dem men de tar inte på sig den offerkoftan som andra artister lätt kan göra utan pratar mer om drömmen som har slagit in. Jag rekommenderar starkt att lyssna på sista spåret ”Our Story” där hela resan beskrivs från början till var den är nu.

Ikväll spelar de på NRJ Fresh Live @ Café Opera, något som jag rekommenderar att du inte får missa om du är i Stockholm.

R.City @

Facebook
Twitter

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Älskar att vara först med det senaste och har ett hjärta för djupa electrobeats. Är dålig på gammal musik och gled tonåren utan att fastna för varken Håkan eller Kent, det gör mig ledsen. Gillar dock svettiga dansgolv, hög puls och känslosamma rytmer.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011