Ambivalensen släppte nyligen sin debutsingel Din is i mina ådror och följde förra veckan upp med sin självbetitlade debut EP. Vi föll pladask här på bloggen och fick en intervju med bandet för att få veta lite mer om dem och vad de har på gång framöver. Läs intervjun här!

Dolby Atmos

Berätta gärna lite om vilka ni är och vad ni gjort tidigare!

Ptja , Joel och Johan satt på sina pojkrum i Luleå och gjorde hiphop ihop redan i 15-års åldern. Sedan dess har vi fortsatt att göra musik ihop och snöat in mer och mer på att skriva och producera. Sandra kommer ursprungligen från Östersund och har flängt runt en del i världen innan hon till slut landade i Stockholm igen 2013.”

Hur träffades ni och vad fick er att vilja göra musik tillsammans? Hur länge har ni varit ett band?

”Sandra och Joel träffades i en studentkorridor 2013. Joel hörde henne gå runt och nynna och bad henne sjunga på en låt. I samma veva flyttade Johan ner till Stockholm för att studera ljudteknik och det visade sig att vi alla tre hade jävligt kul ihop och inspirerades av varandras musikvärldar, och så föddes Ambivalensen.”

Hur skulle ni beskriva er musik?

”Man skulle kanske kunna kalla det för en passionerad elektronisk kärleksaffär med en släng av norrländsk melankoli. Vad vet vi :)”

Berätta om er debutsingel Din is i mina ådror. Hur kom den till? Vad handlar den om?

”Det är en fras som hängde med oss hem från en sen kväll i Lissabon, och vi försökte senare skriva låten efter en känsla av en annan människas ångest som liksom kyler ned en.”

Ni släppte också er debut EP i veckan. Hur har arbetet med EPn sett ut? Är det något speciellt som ni vill förmedla med era texter?

”Det mesta blev faktiskt inspelat i ett vardagsrum på Bondegatan förra vintern. Vi hängde och lekte omkring med musiken så fort vi hade chansen men, Tro mig var låten som startade allting och satte ton för resten av EP:n. Det genomgående temat är väl relationer och ångest, men vad vi vill förmedla behöver inte för vår del vara något enhetligt. Det får vara det lyssnaren vill eller behöver att det är just för stunden. Vi vill ju att det ska kännas lätt att ta in, men ändå kunna beröra på djupet.”

Vad har ni på gång framöver?

”Vi är för stunden sjukt peppade på vår nästa spelning som är den 21 Oktober på Kåken här i Stockholm. Sedan fortsätter vi förhoppningsvis göra fler gigs samtidigt som vi ständigt jobbar på nya låtar.” 

Är det något ni vill tillägga?

”Nä. Eller jo, förresten, följ oss på Instagram och Facebook !”

Lyssna på Ambivalensens debut EP här!Ambivalensen @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.