Darin – Fjärilar i Magen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Darin Fjärilar i Magen
Being Blogged Gold NY Efter Darins medverkan i Så Mycket Bättre , och med de enorma hits som En Apa Som Liknar Dig samt Astroligen blev, var det många som hoppades att han skulle sjunga mer på Svenska.
Det tog tre år för Darin att först slutföra skivan Exit och sedan övergå till svenska när han skrev sina låtar. Till sin hjälp hade han Ollie Olson och David Lindgren Zacharias i låtskrivandet och produktion. När han tillslut släppte första singeln Ta Mig Tillbaka var det många som blev både positivt överraskade och lite förvånade över Daris nya stil. Det var en mer organisk Darin, där instrumenten var mer akustisk gitarr än trummaskin och vi som dansat till Nobody Knows fick istället lyssna på texten om en tid som varit.
Det är just här som jag uppskattar mycket med Darins nya album Fjärilar i Magen . Jag tycker han tar klassisk singer-songwriterkultur och och vårdar hantverket med stor respekt. Texterna är av idag och känns både ärliga och innerliga. Personligen älskar jag hans referens till Känn ingen sorg för mig Göteborg av Håkan Hellström i låten Göteborg när han sjunger “Göteborg är min sorg, så långt borta från mig på Kungsholmstorg. Kom hem från jävla Göteborg “. Eller den nästan hypnotiskt vackra refrängen i Vilse i dig . Låtarna är snyggt arrangerade och just ordet “klassiskt” skulle kunna användas på många av låtarna. Visst, med det ordet är det heller inget nytt eller direkt unikt för sin genre, mer än att det är nytt för just Darin.
Men det är ett mycket fint album, där en mer mogen Darin visar att han inte behöver vara en Michael Jackson -kopia hela livet. Sedan kan han absolut släppa ett engelskspråkigt album som är mer klubb-betonat nästa gång. Bara vetskapen att Darin behärskar båda sidorna är lovande för honom att bredda sin publik ytterligare och bevisa att han faktiskt är en av 2000-talets mest mångsidiga och bättre svenska artister.[wpbanners id=”5″]

Darin
@FacebookFå ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem.

Bli Patreon-medlem
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.