Max Hershenow och Lizzy Plapinger är personerna bakom den hyllade duon MS MR . De möttes på Vassar College där de båda pluggade musik och ljuva toner uppstod redan vi första mötet, Max beskriver det som att de förstod varandra direkt och det uppstod ”sonic love”. De har i sommar släppt sitt andra album How Does It Feel och ikväll spelare de på Debaser Strand och vi tog ett snack med dem inför konserten

Popmuzik Lover Patreon

Hur gick soundchecket?
L: Det lät bra, vi är riktigt taggade på att vara här.

Nervösa?
M: Vi hade en riktigt bra show igår i Köpenhamn, så det är bara att glida vidare på det spåret.
L: Senaste gången i Sverige (Popaganda 2013. reds. Anm.) så hade vi riktigt kul, så vi är spelsugna.

Vilka är ni?
M: Vi är en alternativt, oväntad, unik pop-duo ursprungligen från New York.
L: Unikt på det sättet att det vi gör inte hade varit samma sak om det hade blivit producerat av någon annan. Det går inte att replikera och är du med oss så är du verkligen med oss och det är en intim relation.

Kan ni berätta om ert nya album How Does It Feel som kom i somras?
L: Det finns egentligen inget narrativ, vi fick så mycket erfarenhet av vårt första album Seconhand Rupture och känner att vi blev så mycket bättre under den tiden, bättre musiker, bättre sångare och så vidare. Vi vill visa upp allt det vi har lärt oss helt enkelt.
M: Jag tror vi båda har Wrong Victory som favoritlåt men det finns låtar för alla stämmningar. Criminals är rolig för att det är en feelgood-låt som låter som det man drömde om när man startade bandet.

Var får ni inspiration till musiken från?
M: I vad man än lyssnar på eller gör hittar man något personligt som man fastnar för, det är inte ens säkert att man hör det i den slutgiltiga låten sen.
Vi rör oss i många olika miljöer och det finns inte någon linjär tråd, men till detta albumet har vi haft en större bredd av inspiration som till exempel Beyonce eller Timberland .
L: Det bästa är när man hittar en känsla eller ett ögonblick, och inte vet var du ska göra av den, då skapas musik.

Och nu är ni ute på turné, hur trivs ni med turnélivet?.
L: Att spela i en ny arena i en ny stad och inse att det finns fans där, folk som gillar ens musik, det är en otroligt häftig känsla.
M: Det är sjukt, speciellt när man har skrivit låten i sovrummet och sen spelar den för en ny publik varje dag.

Med på skivan finns också ett samarbete med den svenska stjärnan Tove Lo, berätta!
M: Tove är en riktigt bra vän till oss och vi var i en period då vi ville prova något nytt. Vi hade inte samarbetat med någon på det sättet tidigare så vi tog någon vi var bekväma med. Hon var i Australien på grund av en operation så vi fick skriva låten via e-mail.

Vad kan vi förvänta oss av konserten ikväll?
L: Mycket energi, många låtar att sjunga med i, dans, hairflips men även lite mer senseuela, slowjams. Det kommer att bli en bra mix. Vi kommer att spela låtar både från den gamla skivan Seconhand Rupture och den nya How does it feels.

Grymt, har ni några avslutande ord?
L:
Förhoppningsvis får vi komma tillbaka, haha. Nej men det ska bli grymt kul att spela i popmeckat Sverige, Ni har sån bra historia av musik här så vi förväntar oss en tuff publik eftersom att ni vet vad som är bäst.

MS MR @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Älskar att vara först med det senaste och har ett hjärta för djupa electrobeats. Är dålig på gammal musik och gled tonåren utan att fastna för varken Håkan eller Kent, det gör mig ledsen. Gillar dock svettiga dansgolv, hög puls och känslosamma rytmer.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011