NGHT – Redefine (Video + Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

NGHT 231
Idag är lanserades en helt ny grupp vid namn NGHT . Deras debutsingeln heter Redefine och levererar synthpop med anor från synthens bästa årtionde 80-talet.
Bakom gruppnamnet hittar vi dock två veteraner i form av Jens Andersson & Mikael Jepson , som båda var med i gruppen The Ark samt Stereo Explosion .
Men, vad står NGHT för kanske ni undrar? Det gjorde jag också, och frågade Jens.
”Vår grundidé var att kalla oss för Night, fast utan vokal. Sedan insåg vi att det lika gärna skulle kunna bli ”naughty” eller ”nought”. men vi säger Night eller NGHT när vi pratar om projektet”

-Vad var det som sådde fröet till det nya bandet?

Vi hade suttit i studion i Malmö och skrivit material till vårt andra band Stereo Explosion. Så kände vi att det hade varit skönt att gå utanför de ramarna och göra låtar på ett annat sätt.
Just Redefine var den första låten vi gjorde. Den utgick från en röstsampling vi spelat in till en annan låt av Dolly Dolores . Med detta fick vi göra en tillbakablick till vårt 80-tal med band som Human Leauge , Kraftwerk och spacedisco som både jag och Jepson samlat på.

-Så ni har alltid haft en förkärlek till synthpopen?

Jag är uppvuxen med synthpop och kallades för Synth-Jens är jag var ung. Jag och min bror fick en MS20 1981 som vi har som familjeklenod, så synthar och trummaskiner har alltid varit en passion. Jag har samlat på mig en del under åren, så det var kul att kunna ta det fullt ut med detta projekt.

-Är detta något ni vill utveckla ännu mer?

Absolut! Det är ju så kul när det är så lekfullt. Det som är roligt med synthar är ju att man kan hamna var man vill med ljudet, och det finns oändliga möjligheter.
Sedan vill vi ändå få in akustiska instrument i låtarna, så vi har med gitarrer bland annat. Men med detta känner vi att vi tar med det vi älskade då och föra in det i nutid så det ändå låter modernt. Samtidigt ville vi komma så långt ifrån ett sexmannaband som möjligt.

-Ja, men det måste ju ändå vara befriande. Det finns väl ingen som kan tänka på The Ark när de hör singeln.

Nej precis.

-Blir det massa singlar med er eller jobbar ni mot ett album eller EP, eller vad är planen?

Vi har en massa låtar som är klara och ska bara ut med denna först. Men det känns som vi jobbar mot singlar, sedan får vi se hur det tas emot. Det är ju ny mark för oss också, så vi får se vad som händer.

-Vad händer förresten med Stereo Explosion?

Det lever fortfarande. Just nu ska det mixar om, och sedan väntar vi på att vi ska re-releaseas. Så det ligger lite på is, men vi har en massa låtar som är klara. Under tiden är det skönt att kunna få ut detta, för det kan vi styra lite mer över själva. Sedan får vi se hur vår framtid bli, men just nu lägger vi all tid på detta och hoppas att allt ska funka.

Se videon till Redefine här:

[wpbanners id=”5″]

NGHT
@FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.