Noonie Bao släppte 2012 sitt debutalbum I Am Noonie Bao .
Efter det har hon bland annat skrivit till (och med) artister som Avicii , Alesso , Charli XCX och Clean Bandit för att bara nämna några. 
Nu håller hon på att färdigställa sitt egna material för uppföljaren av debuten, och i våras fick vi första singeln i form av I’m In Love och idag släptes singeln Pyramids . 
Jag ringde upp Jonnali för att prata lite om det.

Popmuzik Podcast

-Du har ju varit med och skrivit en av årets bästa låtar i form av Runaway With Me med Carly Rae Jepsen.
Hur kom den låten till?

Åh, tack! Jag tycker jättemycket om den låten.
Vi hade jobbat med varandra i New York tidigare, och pratade på att det hade varit kul att skriva igen om hon skulle komma hit till Sverige.
Sedan var det producenterna Mattman & Robin som tagit fram saxofonpartiet som låten börjar med, och vi kände med en gång att vi var tvungna att jobba med det. Vi skrev låten tillsammans i studion när hon besökte Stockholm. Hon är verkligen en jättehärlig person och en supertalang på att skriva.

-Sedan har ju du och Charli XCX blivit lite av ett radarpar. Hur kom ert samarbete till?

Vi hamnade i en studio tillsamman i London för att skriva och då klickade vi såpass bra att vi bestämde oss för att åka till Los Angeles tillsammans och hyra ett ställe och bara skriva. Det var lite love at first sight och vi har väldigt kul när vi skriver tillsammans. Hon är en av mina favoriter att skriva med och en härlig kompis som jag vill vara tillsammans med så mycket som möjligt.
Sedan har det varit extra kul att skriva med just Carly och Charli för annars har det mest varit killar jag skrivit med.

Foto: Irika Sandström
Foto: Irika Sandström

-Du har ju gjort en del featurings under åren också. Bland annat med Avicii och Alesso. Du känner inte att du mest förknippas som housesångerska?

Nej, så tänker jag inte. Jag gör det jag tycker är bra eller kul, och jag älskar de låtar jag varit med och gjort featurings på. Jag tror man hör att det är jag som varit med och skrivit låtarna och att det är min värld också. Själv tycker jag det är kul att jobba med nya människor och tänja gränser. Tillexempel trodde jag aldrig att jag skulle hamna i EDM-svängen. Det var inget jag lyssnat på innan jag fick skriva på låten för Avicii (I could be the one ). Jag älskade i och för sig Levels när den kom. Så det var kul att testa att skriva på något helt annat. Jag utvecklas när jag får testa nya grejer och jobba med nya människor. Det är så jag blir bättre på det jag gör och får inspiration.

-Ja, förresten. Varför valde du att göra just Ung & Kåt på Ebba Gröns hyllningsplatta?

Jag kände mig väl ung och kåt, tror jag. Haha!
Jag tycker om låten och kände att det skulle vara kul att sjunga den från ett kvinnligt perspektiv istället för ett manligt. Men jag älskar ju Ebba Grön också, så det var lite läskigt att göra en cover på den.

-Men nu håller du på att jobba med ett album. Hur går det?

Det går jättebra.
Det kommer att släppas en EP efter sommar.
Nu har jag suttit i studion i snart två år. Det är lite läskigt också att man är inne i sin egna värld och sitter med låtarna. Det känns lite overkligt att det ska släppas. Jag hade spelning under Music & Arts och då spelade jag för första gången låtar från skivan. Det kändes så jäkla stort, så jag längtar tills jag släpper EPn.

-Ah, så det blir en EP och ingen fullängdare?

Vi börjar med en EP sedan får vi se. Det känns kul att släppa en EP, så man verkligen kan lyssna och fokusera på låtarna.

-Hur var det att jobba med materialet denna gång. Sist var det ju bara äldre låtar.

Precis. Nu är det bara nyskrivna låtar. Men fortfarande självbiografiskt. Jag skriver ju om mitt liv när jag skriver åt mig själv. Det som var skönt med förra skivan var att jag kunde släppa det jag samlat på mig igenom åren och gå vidare.

-Har själva processen med skivan varit ungefär samma som sist gång?

Förra plattan satt jag mycket själv och skrev i en källare vid centralen. Det var ganska deppigt. Nu har jag fått upp ögonen att jobba med andra, så man kan bolla idéer och skriva tillsammans.
Denna gång har jag jobbat mer med Lotus IV ( Linus Wiklund ) som även var med på förra skivan. Men nu kändes det helt naturligt att släppa in honom i låtskrivandet.
Vi har varit över hela världen med den här skivan. Allt ifrån Ibiza till London, till LA till Gnarp till Skåne, tror vi varit överallt. Det är ett under att han orkat med ens kreativa process.

-Jasså? Är den svår?

Jo, men det är den. Vissa dagar känner man fy satan, jag orkar inte med att skriva eller höra min egna röst för jag hatar den. Då vill jag bara ut i naturen istället. Medan vissa dagar vill jag bara sjunga, så det är mycket toppar och dalar, liksom skivan. Vissa låtar är väldigt glada och andra deppigare.

Foto: Irika Sandström
Foto: Irika Sandström

-Jag läste att låtarna var inspirerade av Crouching Tiger Hidden Dragon, Det Femte Elementet och TV-spelmusik från 90-talet. Vilka TV-spel då?

Det är olika. Jag hittade massa japansk TV-spelsmusik på YouTube som jag inte ens kan uttala. Sedan är det som sagt mycket film. Näst låt är väldigt mycket inspirerad av Fifth Element.

-På vilket sätt?

Jag tittade mycket på den när vi höll på med produktionen och jag ville att det skulle låta som filmen. Sedan vet jag inte om jag lyckats. Men jag tycker om att titta på filmer och skriva till dem. I alla fall när vi jobbat med produktionen vill jag att det ska kännas som ”den här bilden” eller ”den här filmen”.

-Har du någon favoritfilm just nu?

Åh, nej. Jag är mest inne på serier just nu och har precis sett klart Daredevil som jag tyckte var mycket bra.

-Vad skulle du säga blir den röda tråden på EPn?

Det är nog min röst måste jag säga. Många låtar handlar om att våga vara den man är och gå sin egna väg. Sedan skriver jag många av låtarna för att peppa mig själv. Men annars är det nog min röst och att det är mer gitarrer denna gång.

-Har du föresten någon favoritlåt just nu?

Ja, då skulle jag nog säga No Type med Rae Sremmurd . Jag lyssnar på den typ hela tiden.
Sedan lyssnar jag jättemycket på Susanne Sundførs senaste . Den är helt otrolig med sina melodier.

Noonie Bao släpper nya singeln Pyramids idag, och kommer med sin EP senare i höst.

Foto: Irika Sandström
Foto: Irika Sandström

[wpbanners id=”5″]

Noonie Bao
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011