Jag har länge velat se Susanne Sundfør och har inte fått någon möjlighet att göra det, förrän nu när hon spelar i Linnétältet under Way Out West. (Om man inte räknar med hennes inhopp under Röyksopp förra året, då hon sjöng Karin Dreijers låtar)
Med sig i bagaget har hon senaste albumet Ten Love Songs , som jag tycker är ett riktigt fint album. Så det bådar ju gott.
Susanne är ju en otroligt skicklig sångerska och hon använder sin röst på ett mycket speciellt vis. Låtarna är både popiga, storslagna och sakrala. Ibland tänker jag på ABBAs senare period när hon framför vissa låtar när det kommer till stämsäng.
Samtidigt som jag står och gillar många av hennes låtar, kan jag inte låta bli att känna att det är lite… tråkigt. När hon kommer igång med Fade Away eller Delirious är det bra drag från scenen och i publiken. När det inte är låtar med ett visst driv blir det tyvärr en aning sömnigt. Kanske är det så att jag bara är trött, men det känns som Sundfør kräver en hel del av sin publik för att lyssna på, likt hon drar ett stort lass för att sjunga så bra som hon gör.
Behöver nog ge henne en chans till, för en del av mig gillar det jag ser, medan en annan del av mig är väl inte helt övertygad än.

Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Foto: Carl Björklund
Foto: Carl Björklund

Favoriter Apple Music

[wpbanners id=”5″]

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011