Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det var med singeln Last days of Dancing i vintras som jag för första gången kom i kontakt med Maja Francis .
Hon bjöd in oss alla till hennes glittrande musikvärld, som hon kallar fantasy pop. På en liten pall på utsidan fick vi lämna den gråa vardagen, och istället komma in och uppleva ett färgsprakande kosmos som hon skapat tillsammans med sin bästa vän Veronica Maggio och producenten Petter Winnberg .

Men, det var inte här i den glittrande popvärlden som Maja började sin karriär.
Maja växte upp i Ängelholm i Skåne, där hennes far hade en skivbutik. Hon inspirerades av musiken som dagligen omringade henne, och när hon var 16 började hon skriva egna låtar samt var med i olika band.
”Jag träffade en musiker från Nashville. Vi blev kära, gifte oss och bodde i en husvagn och spelade på olika ställen längst den amerikanska östkusten. Det var en väldigt intensiv period.
När det tog slut mellan oss tog även den musikaliska grejen slut. Det blev nog för filmiskt att kunna stanna i den där husvagnen i resten av mitt liv.”

Väl hemma i Sverige igen hittade Maja tröst och inspiration hos sin vän Maggio.
Maja spelade upp en del låtar som hon spelat in på sin mobil för henne och det sådde fröt att de skulle göra något ihop.
”Vi tog med oss idéerna ut i skogen vid Flen till Petter som är en grym producent. Han hade byggt en studio i ett gult litet kök där vi hittade en Maja-musikalisk värld.”
Maja Francis 334
-Vad hjälpe Maggio dig med i din musik?

Hon tar fram delar av mig och gör mina tankar mer konkreta. Tillexempel när jag satte upp en lapp inte ringa den där snubben blev det en textrad i en av låtarna. Så hon har bidragit att hitta min textvärld.

-Du släpper nu din nya singel Space Invades My Mind . Berätta lite om den.

Jag har en tendens till att dagdrömma när verkligheten skaver. Då flyger jag iväg i tankarna till tillexempel rymden. När vi skrev Space Invades My Mind pratade vi om att drömma oss i väg, och i tanken kan man ju ta sig vart man vill. 

-Oj, det känns som du har många demoner?

Jag tycker nog det är svårt att hantera vardagen när den blir för grå bara. Då blir dagdrömmandet en superkraft.
Jag och Veronica möts någonstans i mitten, hon är mer realist och jag lever oftare i fantasin.

-Du spelar på Bananpiren under Stay Out West på torsdagen. Vad kan vi förvänta oss av den spelningen i form av låtar med mera?

Det blir väl en sex sju låtar och jag kommer ha en glittrig klänning och vita pappersblommor. Sedan kommer Veronica och gästar. Hon är min speciella rymdfru-gäst.


Foto: Carl Björklund

Foto: Carl Björklund

Maja Francis
@Facebook

[wpbanners id=”5″]
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.