Scissor Sisters blev snabbt stora idoler för mig. Inte bara för mig förresten. Bandets glammiga pop omfamnades av hela bögvärlden och spelades på klubbar från hemstaden New York till London, Stockholm, San Francisco och Sydney.
Även om många uppskattade deras cover på Pink Floyds Comfortable Numb från The Wall -albumet, var det med I don’t feel like dancing 2006 som bandet slog igenom stort och brett. Det blev en av årets största radiohits, och jag kommer ihåg när jag var i Stockholm och såg bandet spela på Annexet och halva publiken mer eller mindre bara väntade på singeln, medan resten av oss älskade det mesta med hela konserten.
Efter albumet Ta-Dah , som då hade singeln I don’t feel like dancning , började det tyvärr dala för saxsystrarna, och uppföljande albumen Night Work och Magic Hour blev inte så stora kommersiellt som bandet och skivbolaget hade hoppats på. Men de hade åtminstone fortfarande sin publik som upptäckte dem med debuten.
För mig är Scissor Sisters fortfarande ett band jag villkorslöst älskar,och jag hoppas att de kommer tillbaka med sin glittriga popmusik trots att bandet just nu ligger i träda.
För att visa vilka grymma poplåtar bandet ändå har släppt tänkte jag sätta ihop en spellista med deras bästa låtar, och här har ni den. Bara att välja om du vill lyssna via Apple Music eller Spotify.

Favoriter Apple Music

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011