Första gången jag hörde talas om Victor Crone var under årets upplaga av Melodifestivalen där han sjöng Det rår vi inte för tillsammans med Behrang Miri .
Victor fick under veckan i Göteborg stort beröm för sin sång, och de båda lyckades komma till Andra Chansen där de slogs av en annan duo, nämligen Samir och Viktor .

Svensk Pop Apple Music

-Vad är ditt bästa minne från Melodifestivalen?

”Åh, det finns så många.
Bästa var nog ändå under röstningen och vi fick reda på att vi gick vidare. Man satt och var så nervös efter att ha övat så länge och ville få köra en gång till. Så Göteborg var bästa minnet för mig.”

Victor är idag 22 år och uppvuxen i Österåker där han började spela gitarr i tidig ålder. Efter det gick han musikklass från sexan till nian, och i slutet av högstadiet började han kännas sig såpass varm i kläderna att han kunde skriva egna låtar.
Den första låt Victor spelade in var en kärlekslåt som han fick hjälp med att producera.
Efter det åkte han till USA en period där han bodde i Los Angeles och Nashville under artistnamnet Ricky Heart.
När Victor väl var hemma i Sverige igen fick han kontakt med Albins manager Bosse Lundqvist som bad honom lägga sång på låten Det rår vi inte för som hade goda chanser att vara med i Melodifestivalen tillsammans med Behrang Miri.
”Det var ganska bråttom och jag fick gå in i studion och spelade in låten på en och enhalv timma. Efter några veckor ringde Bosse och berättade att den kommit med i Melodifestivalen.”

I veckan släppte Victor sin första egna singel Burning Man .
”Jag skrev låten tillsammans med en kille som heter Jens Handell för si sådär åtta månader sedan.
Det är en låt som handlar om en kvinna som är i en depression och livet inte är på bana. Den slutar med att jag uppmanar henne ”stop waiting for the right one” och bara kör, vad som än händer hjälper jag dig. Det är en klassisk kärlekslåt.”

-Titeln är ju nästan som en countrylåt.

”Ja lite så faktiskt. Haha. 
När jag var i USA var det mycket countrymusik, så det ligger mig nära om hjärtat, även om detta är mer pop.”

Nyligen släppte den norska duon Kløver og Skarre R debutsingeln Når jeg faller där Victor är medsångare. Duon kommer från Bergen, och detta är första steget för dem att komma ut lite bredare i sitt hemland, vilket kanske även kan skvätta över på Sverige, samt skapa ett namn för Victor i Norge.
”Det var precis efter Melodifestivalen som en producent frågade om jag ville sjunga på låten, och jag tycker ju alltid det är kul att sjunga med andra om låten är bra.”


Efter sommaren är planen att Victor ska släppa sin andra singel, och han är redan sugen på att få vara med i nästa års upplaga av Melodifestivalen fast under eget namn.
Nu har han fram till September på sig att komma på den perfekta poplåten som kan ta med honom på Melodifestivalsturnén än en gång.
Vi håller tummarna!

Här kan ni lyssna på singeln Burning man .

Victor Crone @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011