Cosima har tidigare arbetat med artister som elektroduon Fort Fairfield, gospelpianisten Per Erik Hallin, Kristin Amparo, Albin Johnsén och Tommy Körberg. Nu har hon sedan två år jobbat på sin solokarriär och har bland annat hyllats av DN som skrev ”Ny generation återuppväcker svensk soul”.
Cosima släppte nyligen debut-EP Head in the Clouds med fyra låtar av atmosfärisk pop som tillsammans med melankoliska melodier och beats skapar en imponerande helhet, där hon verkligen skämmer bort oss med sin soul-fylda röst.

Följ på Apple Music

Idag är det premiär för videon till Still I know från EPn.
Cosima berättar lite om låten och videon för bloggen:
”Låten handlar om en inre kamp om att inte tro på sig själv. En kamp som ofta blir påverkad av yttre/inre prestationer, normativa strukturer och en längtan att tillhöra något större. Men ibland är det också svårt att sätta fingret på vad som inte står rätt till. Att sluta gräva ner sig i destruktiva tankar och istället ta nytta av energin till att förändra är låtens headline. Inspirationen till låten kom genom att jag ville gå emot dålig energi, egna begränsningar och istället sikta högre.

Jag gillar att skriva musik utifrån ett sound. Grundtanken med låten var att hitta stressen i verserna som övergår till en refräng. Stämmorna i refrängen ser jag nästa som en ”uppenbarelse” eller en ”wake up call”. Man måste hela tiden påminna sig själv om att livet är kort och att det finns en himla massa roligheter att göra istället för att älta sånt man stör sig på.

Musikvideon är producerad av mig och Malmöbaserade Mohave Media . Tre grymma killar med sprudlande idéer. Tanken var att behålla mystiken och känslan av en odefinierad inre kamp där mina känslor också presenteras i dans. Det händer mycket i ljudbilden och i verserna speglas en stress och ett fyllt huvud med tankar. Refrängerna är lugnare och hoppfullare. Vi bestämde oss därför att spela in i naturen och använda oss av dess mystik men också lugna tillvaro. ”

https://youtu.be/iDfic2EoKDw

Cosima @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011