Susanna fick en intervju med Jack, sångaren i duon Seafret , när de i förra veckan hade en spelning i Stockholm. Duon som spelar folkpop består av Jack Sedman och Harry Draper och de kommer från den lilla kuststaden Bridlington i nordöstra England. Namnet Seafret är en lokal benämning på dimmorna som kommer insvepandes från Nordsjön under sommaren.

Popmuzik Lover Patreon

I höstas släppte de sin debut EP Give Me Something och började snabbt få uppmärksamhet för sina fina låtar med känslosamma texter. De har turnerat flitigt och byggt upp en stark fanbase. I år kom deras andra EP Oceans och de arbetar för fullt på sin kommande debutskiva. Första smakprovet från albumet fick vi för några veckor sedan då de släppte singeln Atlantis .

Är det första gången ni besöker Sverige?

”Ja, det är första gången. Det trodde vi inte för så länge sedan att vi skulle få möjlighet att spela här i Sverige, vi är väldigt glada för det.” Jack berättar att han tycker att det är väldigt vackert här med all skog, jämfört med andra länder de besökt där det varit mest betong.

Kan du berätta vad ni gör just nu? Det verkar som att ni har mycket på gång.

”Vi håller på att arbeta på vårt debutalbum!” Albumet är planerat att släppas i början på 2016 och Jack berättar att de varit ute på turné tillsammans med bland annat James Bay . Detta har lett till att många fler har fått upp ögonen för dem. Han säger att James Bay är en trevlig kille och att det var fantastiskt kul att få turnera med honom. De är nu ute och spelar i Europa.

Ni har släppt två EP:s det senaste året och nu senast låten Atlantis, är det bara nya låtar som kommer att vara med på albumet?

”Ja, det kommer bara vara nya låtar, men Atlantis kommer att finnas med på albumet.”

Det har gått väldigt bra för deras senaste singel Atlantis och de är väldigt stolta över låten och videon som spelades in på Irland.

När bestämde ni er för att spela den typen av musik som ni gör?

Jack berättar att det föll sig väldigt naturligt när de först träffades och började spela ihop. De började skiva på låtar direkt och det kom lite av sig självt. Så de har aldrig pratat om att de ska spela i någon speciell genre utan gör bara den musiken som de vill göra.

Deras video till låten Oceans har fått nästan 1 miljon visningar på youtube, inte illa. I videon finns Maisie Williams från Game Of Thrones med och skådespelar.

Är det du som skriver alla texter? Sitter ni tillsammans eller var för sig när ni skriver en låt? Vad inspirerar er?

”Ja, det är jag som skriver texterna. Vi sitter och skriver tillsammans mest hela tiden. Harry spelar gitarrstycken, text läggs på och låtarna formas. Vi inspireras av andra musiker naturligtvis, men inspirationen kommer från alla möjliga håll.”

Vad har ni för planer under resten av året? Några nya släpp på gång?

”Det blir säkert någon ny singeln innan albumet släpps.” Jack berättar att de har en hel del spelningar inbokade och att de kommer att spela i Brighton den 15 maj på The Great Escape Festival. Och så kommer de naturligtvis att fokusera mycket på det kommande albumet.

Vad ser ni mest fram emot i år?

”Att komma till Göteborg!”. Han säger detta helt allvarligt och utan att skratta så han måste mena allvar, kan någon boka in dem tack!

Seafret @
Facebook

Intervju - Seafret 2

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011