Foto: Pysse Holmberg
Foto: Pysse Holmberg

Being Blogged har noga följt Victor Holmbergs alter ego 1987 senaste året när han släppt singlarna Ocean , Michelle , Bomb och senast Hej då . Med låtarna skapar han en egen värld av pop och elektronisk r&b på svenska, där vemodiga texter och snygga arrangemang bygger upp ett ljudlandskap jag personligen älskar att klättra in i. Singlarna är likt en svensk Drake , The Weeknd eller Lorentz för att ta en svensk referens, där låtarna byggs upp av äkta känslor och stor drama.
Precis så är albumet Härskarkonst där Victors singlar samlas med fem för oss ohörda låtar som även de följer samma stig som dess syskon.
Det jag gillar med Härskarkonst är att ljudbilden på låtarna faktiskt inte är långt ifrån den Michael Cretu skapade med Enigma på 90-talet. Med det menar jag inte att det är ethno-pop och ett nytt The Cross of Changes . Men det finns ljud i produktionen som är direkt hämtade från Enigmas vilket jag faktiskt tycker är lysande. För saken är den att det finns ju ingen skönare loungemusik än just Enigmas 90-tals ljudbild. Nu har Victor uppdaterat omgivningen av just de ljuden till 10-talet tillsammans med det läckra från dagens mjuka r&b som han snyggt blandar med hans egna personliga texter. Resultatet är minst lika trollbindande som den Cretu skapade för 25 år sedan.

Favoriter Apple Music


1987 @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011