Laser & bas är en duo bestående av Carl Johan Lundgren (fd Vit Päls) och Ola Johansson . Efter att Vit Päls tackat för sig påbörjade Carl Johan arbetet med plattan i eget namn. Ola konsulterades och snart insåg de båda att de kunde pusha varandra och på så sätt utforska nya musikaliska landskap. Resultatet blev albumet Avancerad magi . Ett album om längtan, drömmar och livet.

DOLBY ATMOS

Var du ett fan av Vit Päls kommer du älska den nya skivan. Melodierna är sköna men styrkan ligger i texterna som känns levande och nära. Detta är en skiva som jag tror kommer att fortsätta växa under året då den kräver lite tid, jag blir inte färdig med skivan, den måste lyssnas på många gånger. Samma snack är en fin duett tillsammans med Alice Boman och varje spår är faktiskt en liten ädelsten i sig.

Susanna fick en intervju med Calle som du kan läsa här

Hej! Vad har ni för er just nu?

Vi repar in låtarna med Lisa Godin från Skilla och Liam Amner från Hey Elbow för kommande liveshower.

Kan ni berätta lite om er själva och när/hur ni bestämde er för att göra musik tillsammans? Hade ni bestämt er för det redan innan Vit Päls lades ner?

Efter Ägd sista Vit Päls skivan, började jag göra något som lät som historier berättade på karaokemusik. Tanken var att det skulle låta minimalistiskt. Bort från hur det lät när man var en del av ett band på sju personer. Men så gjorde Ola så mycket pålägg att vi bestämde oss för att göra det till ett gemensamt projekt. I slutändan spelade Ola nästan allt, förutom trummor. Dem spelar Liam Amner. Låtarna, arret och produktionerna har vi gjort tillsammans.

Hur skulle ni beskriva er musik?

Den som gillade Vit Päls blir nog inte besviken. Jag har älskat dängig popmusik så länge jag kan minnas och gör det fortfarande. Men jag är också glad för hur vi har utforskat vår musikaliska palett på den här skivan.

Ni släpper ert debutalbum. Kan ni berätta om hur arbetet med skivan har sett ut?

Vi har pushat varandra och överträffat oss själva. Alla låtar har vi gjort i flera versioner. När Ola gjort något storartat har jag känt mig tvungen att göra en ännu bättre text. Så där höll vi på.

Skulle ni säga att det finns ett övergripande tema på skivan?

Det kanske är uppbrottet med Vit Päls, som gör att det handlar mycket om drömmar. Drömmar definierar oss bland annat till att vara dem vi är. Och utan drömmar, vilka är vi då? Det är också bruksmusik för den som är på väg hem ensam.

Kan ni berätta lite om låten Samma snack?

För det mesta spelar jag bara in något utan att veta vad det ska bli eller vad jag ska ha det till. Den där slingan som är refrängen hade legat i min dator i flera år när jag hittade den och beslutade mig för att göra något av det. När vi fråga Alice om hon ville göra en duett hamnade bitarna på plats. Det är fortfarande en låt utan ord i refrängen. Men jag tycker om feelingen. Ville att det skulle låta som något souligt Mauro Scocco kunde ha gjort på 90-talet.

Ni har samarbetat med flera artister på skivan. Har ni något framtida drömsamarbete?

Veronica Maggio , hon har svalt en kanariefågel den jäveln.

Vad har ni för planer under 2015, turné på gång?

Följ oss på Facebook , turnéplan presenteras inom kort.

Har ni några drömmar vad gäller bandet?

Känns som en dröm att skivan blev så bra. Nu har vi satt siktet mot en ny idé som ska bli väldigt rolig att utforska. Men än är det hemligt och vi har heller inte hunnit börja.

Har ni något bra musiktips?

Här, en spellista med låtar som inspirerade oss medan vi höll på med skivan:

Är det något ni vill tillägga?

Nu har vi hållit på med det här så länge och jag är otroligt peppad på att komma ut och spela. Kom och se oss! Kom gärna fram och säg hej, vi är svältfödda på nytt sällskap.

Lyssna på Avancerad Magi här!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011