Londonbandet Citizens! har släppt sitt andra album som heter European Soul. Bandet gjorde intåg på indiescenen 2012 med sin dansanta och färgglada indiepop och debutalbumet Here We Are. Samma år turnerade de med bland andra The Maccabees, Spiritualized och Two Door Cinema Club.

DOLBY ATMOS

Bandet tog form 2010 när Mike, Tom och Lawrence befann sig på en tråkig fest och lyssnade på musik. De tre mötte sedan Martyn genom en gemensam vän och därefter Thom. De startade bandet för att de ville göra fantastisk popmusik. Bandet har tidigare sagt att ”pop is not a dirty word, it’s a holy one!” och visar med detta uttryck att de tar sin musik på största allvar.

Bandet meddelade på Twitter 2013 att de hade börjat jobba på sitt andra album. European Soul är producerat av George Reid och är ett dansant album som innehåller många bra låtar men få sticker ut. Första spåret Lighten Up är otroligt medryckande men sedan väntar jag lite på att jag ska bli lika överraskad som när jag hörde den låten första gången. Och det händer inte riktigt. Men sångaren Tom Burke har en riktigt skön röst och det finns flera låtar som är riktigt bra och det är svårt att inte ryckas med och bli lite lycklig av skivan.

Bästa spår: Lighten Up, Have I Met You? och Are You Ready?

Sångaren Tom Burke säger om albumet:
”You should never be resigned, always push forward. That’s European Soul”.

Citizens! är
Tom Burke (sång)
Lawrence Diamond (synth)
Mike Evans (trummor)
Martyn Richmond (bas)
Thom Rhoades (gitarr)

Citizens! @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011