Victor Holmberg är i Göteborg för att öppna som 1987 inför Seinabo Seys spelning på Trädgårn’ i kväll.
Det kommer att bli en spelning där han framför sina singlar som hyllats av både media och publik under året som gått. Att från den starka debuten Ocean , till senaste singeln Hej då som släpptes i slutet av Mars.
Samtidigt är det ett steg närmare releasen av debutalbumet Härskarkonst som släpps den 29:e April. En skiva Victor jobbat på i en liten lägenhet i London i över ett år. Där 10 spår av pop, melankoli och personliga texter har fått formas efter den person Victor är.

Popmuzik Podcast

När jag träffar Victor kommer han ner i hotellobbyn efter en power nap på hotellrummet. Han berättar att han flugit ner till Göteborg tidigt på förmiddagen. Vi sätter oss i lobbyn på det lilla hotellet och ska fånga upp det som hänt sedan vi pratades vid senast i slutet av November förra året.

-I veckan släpptes en fantastisk remix på Ego med Tove Styrke som du gjort. Vad ville du lyfta fram från originalet med den?

Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag ens lyssnat på originalet innan jag skulle göra remixen. Det kan vara rätt skönt att bara gå på känslan man får när man hör spåren och melodierna första gången när man gör en remix, för då blir det något helt nytt. Har man hört en låt tusen gånger blir det mer en annan version av originalet.
Här ville jag mest göra den lite mer dansant än vad jag brukar göra, vilket var roligt.

-Vad betyder ordet Härskarkonst för dig?

När jag hade alla låtarna samlade försökte jag förstå vad jag hade gjort.
Jag ville hitta ett namn som fick ha sin egna styrka, något som härkar över en, lite som med kärlek. Man blir besatt eller svartsjuk och kan inte tänka klart. Vad det är man skriver när man är i det stadiet.

-Vad hoppas du att folk kommer känna när de hör ditt album?

Vemod kanske?
Förhoppningsvis känner de att de vill lyssna på skivan i ett sträck, och att de då får en helhetsbild av den. Sedan finns det ju en del låtar som är mer bärande, som första låten Ocean som öppnade upp det här projektet, samt alla singlar som kommit nu. Det är låtar som alla betyder mycket för mig och har en koppling till mig.
Detta blev en samling ganska oslipade låtar. Jag hade säkert kunna jobba på låtarna i ett år till, men det känns som de är i ett skede då de är ganska intressanta och sårbara. Hade jag fortsatt kanske jag skulle ha slipat bort det som var intressant med dem.

-Din musik är ändå ganska filmisk. Har du några favoritfilmer eller serier som definierar dig?

Ja, jag gillar både filmer och serier, och kan inspireras av det jättemycket. Tidigare gjorde jag bland annat musik till teater, och gillade när det hade en dramatisk ton både i musik och text.
Det jag kommer på just nu som är en bra film är Breakfast Club . Det är en film som jag alltid gillat sedan första gången jag såg den. Bra klassisk tonårsfilm liksom.

-Du öppnar för Seinabo Sey idag. Vad kan publiken förvänta sig av en konster med dig?

Även om jag gillar att sjunga mina låtar inför folk, har jag har faktiskt otroligt svårt för konserter i och med att jag är väldigt nervös.
När jag spelade live häromdagen glömde jag bort texten tre gånger och fick börja om, så man vet inte vad som kan hända. Haha. Men jag har ju bara spelat live sex, sju gånger, så jag har inte riktigt hittat min form.

Jag ber Victor sätta ihop en spellista med musik som han tycker om. Låtar han gillar, som inspirerat honom, och som på något sätt visar upp vem han är ur ett musikaliskt perspektiv utan att vara just hans egna låtar.
I och med att vi var inne på filmmusik i intervjun blev det en utgångspunkt för spellistan.

Senaste singeln Hej då finns ute på Spotify nu, och albumet Härskarkonst släpps den 29:e April.
Victor Holmberg 1987 344
1987 @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011