Få är så stora Melodifestivalsveteraner som just Magnus Carlsson .
Med tre omgångar tillsammans med sitt gamla dansband Barbados , två tillsammans med discokvartetten Alcazar och två solo är han nästan mer veteran i gemet än självaste Christer Björkman .
I år har han dock kommit tillbaka till klassisk schlager, vilket många älskat honom för.
Being Blogged träffade Magnus i Friends Arena för att prata om det mesta mellan karriären till skivsamlingen.

Följ på Apple Music

-Var befinner du dig i livet just nu?

Just nu går det i 180. Det har varit helt galet efter Malmö.
Eftersom jag driver mitt egna skivbolag innebar det att plattan ska fram efter vinsten. Däremellan ska man förbereda numret samt massa andra trådar som ska dras i.

-Efter Alcazar kändes det ändå som du var lite vilsen.

Ja, på sätt och vis. Efter Alcastar 2005 kunde jag ju inte komma med en discodänga, för då skulle folk bara tro att jag gör en Alcazar utan de andra. Då gjorde jag ett medvetet val och gick en helt egen väg. Det var då jag fick Lev Livet av Anders Glenmark som var en helt annan sak. Det var mer vuxet. Så det var en tanke bakom det, även om folk blev lite förvånade.
Efter det började det rycka i discoådran igen, och då kom Live Forever . Det var väl då som folk kände att ”nu får du allt bestämma dig”. men på det hela var det ett medvetet val.

-Vad är du mest stolt över i din karriär.

Det låter kanske lite pretto, men det jag är mest stolt över är dels att jag faktiskt jobbat aktivt sedan 90-91. Men även att jag har gjort så många olika grejer. Min publik vet aldrig var de har mig, vilket jag tycker är kul. Gör jag schlager, eller musikal, eller julturné. ”Jaha, nu gör han folkmusik med Åsa Jinder . Krockarna tycker jag är fruktansvärt roliga och jag får en kick i häcken av att hitta på grejer som jag inte gjort förut.

-Åttonde gången du är med i Melodifestivalen nu. När man pratar om dig kommer alltid frågan upp vad du gör när du inte är här? Hur är artistlivet för dig?

Nu är det i och för sig åtta år sedan jag var med.
Men saken är den att jag jobbar extremt mycket. Dels har jag massa nattklubbsgigg där jag åker runt med mina hits. Mycket företagsgigg som inte syns utåt.
Sedan har jag mina projekt. Julturnén suger all energi under fyra till fem månader. Halvvägs till det har du sommarhalvåret, och däremellan fylls det på med skivor, så jag jobbar mer eller mindre hela tiden.
Det syns kanske inte så mycket i Stockholmspress om man säger så. Men det syns ute i landet, för det är ju där jag är.

-Jag kan tänka mig att just julturnéerna är en trygg liten båt för dig.

Jo men det är det. Julkonserterna är ett varumärke och betyder mycket för mig att hålla kvar den delen av karriären, för det är musik som jag tycker om.

-Vilken är din favoritjullåt?

Haha. Ska vi prata jul nu?
Den som kräver sin röst är ju O Helga Natt . Sedan har jag favoriter från mina julplattor som är lite som en spark i arslet, där jag måste koncentrera mig annars barkar det åt helvete. Det är sådant jag tycker om.
Det finns en låt som heter Mary did you know på min senaste julplatta som är en tuff utmaning.

-Jag älskade ju din Sarah Brightman-version av Arrival .

Jag älskade när vi skulle lägga kören på den och jag sa till att hon måste låta som Agnetha och Frida , och så gör hon det!

-Berätta lite om skivan Gamla Stan.

Den är skriven av gamla rävar.
G:son har med ytterligare en låt, samt schlagerbidraget på engelska. Sedan har jag jobbat mycket med Henrik Sethsson , och Lina Eriksson har gjort tre låtar på plattan.
Jag har jobbat med ett ganska tight team denna gång, så jag har fyra, fem producenter allt som allt. Skivan blir väldigt enhetlig och rakt in i kaklet med schlager, och går i samma anda som just Möt mig i Gamla Stan .

-Finns det fler singelspår på skivan?

Yes, absolut.

-Kommer det även lite roliga remixar?

Jag såg faktiskt på din blogg den där Stormby remixen på Möt mig i Gamla Stan . Jag var tvungen att maila honom och bad honom fixa något mer.

-Hur konsumerar du själv musik nuförtiden?

Jag är ju skivsamlare och älskar plastbiten och omslagen. Så jag köper ju skivor.
Men till och med jag har dels fått gå över till iTunes, i och med att jag vill köpa den musik jag gillar. Annars är det Spotify-som gäller. Istället för att köpa extrema mängder så köper jag och pin-pointar de jag verkligen vill spara. Typ Madonna , folk jag känner och de som jag verkligen vill ha i bokhyllan, typ ABBA . Hela pensionen har gått till ABBA-samlingen. Haha.
Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så att jag övergav skivan, men så blev det.

-Vilken del av skivsamlingen är the holy grail.

Det är ju helt klart min ABBA-samling. Det är så sinnessjuka mängder pengar som är nerplöjd i den. Jag blir väldigt nervös när folk tagit tre glas vin för mycket hemma och ska kolla in min skivlåda. Haha.
men samtidigt är det min hobby. Jag röker inte, och jag gör inga andra dumheter, så jag kan väl få spara på ABBA-prylar då.
Jag har gått så långt att jag måste finlira nu. Typ den Ukrainska Fernando där f-et är åt fel håll.
Så ABBA är på det sinnessjuka området. Haha.
Sedan kan jag typ köpa deluxe-utgåvan av Madonnas album.

-Vad tycker du om senaste skivan?

Skitbra! Den tar en stund att lyssna på, men man får ge den några gånger, sedan är jag helt såld.

-Några musiktips just nu?

Det får nog bli Madonna-plattan. Den går non stop hela tiden. Jag måste höra Ghosttown och HeartBreakCity .

-Kör du alltid musik hemma?

När jag blir hooked på något så spelar jag det totalt sönder och samman, och både min mans nerver och hundarnas öron. Haha.

-Hur ofta lyssnar du på din egna musik?

Ibland får jag lite feeling och går tillbaka och lyssnar på gamla Barbados-låtar som jag totalt glömt. Då kan jag sitta och känna att det är lite kul.
Men det är nog mer mina kompisar som sätter på mina gamla låtar och spelar dom, vilket jag tycker det är skitkul, även om jag inte lyssnar så aktivt då. Haha.
Men oftast när vi är på nostalgiskt humör går vi tillbaka till 80-talet och lyssnar på bland annat Pernilla Whalgrens skivor. Det är hard core. Haha.

-Har du någonsin blivit felbokad som den andra Magnus Carlsson?

Nej, inte felbokad. Men däremot har den andre Carlsson fått göra intervjuer om hur det känns att bli förväxlad med mig, vilket jag tycker är fruktansvärt roligt.
Men de har blandat ihop oss på Wikipedia, så där kan det komma Lev Livet och Weeping Willows . Då känner jag att har ett mission att reda ut det. Haha.

-Nu kommer albumet om några dagar. Vad händer mer under våren?

Nu är det ju skiv- och singelpromotion, sedan är det mycket jobb och gigg. Efter det drar Diggeloo igång som kommer gå hela sommaren och mer eller mindre varje dag.

-Oj, känner du inte att du jobbar för mycket?

Nej nej. Jag klättrar ju på väggarna om jag inte har saker att göra. Skulle aldrig klara av att sitta hemma en lördagskväll. Vad gör man då liksom..? Bio?

-Du får gå ut och springa av din rastlösheten. Det är något du verkar gjort mycket – träna.
Har du en bra PT som tar hand om dig?

Ja, det är faktiskt lite skrytgrej. Jag har Herkules från Gladiatorerna som PT. Han kan sin sak, jävlar vad det tar. Han är bra PT, han pushar på rätt knappar så vi har jävligt kul när vi tränar, men sedan är jag helt död två dagar efteråt.

-Det syns ju om inget.

Ja, 23 kilo senare. Haha.


Magnus Carlsson @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011