Göteborgsbandet Makthaverskan åker till SXSW (South by South West) festivalen och Susanna fick en intervju med Maja från bandet när de sitter strandade i Wien med visumstrul.

Nordiska Favoriter

Makthaverskan bildades under medlemmarnas skoltid när de gick Bild & Form i Masthugget. De har hittills släppt två hyllade skivor och i början på februari i år släpptes singeln Witness . Medlemmar i bandet är Hugo Randulv , Maja Milner , Irma Krook , Gustav Andersson och Andreas Wettmark .

Sverige är återigen välrepresenterat på SxSW som äger rum 17-22 mars i Austin, Texas.
Årets svenska bokade akter är  Seinabo Sey Laleh Amason Tove Styrke Good Harvest Elliphant The Magnettes Kill! Kill! Pussycat Urban Cone Indevotion , CIKATRI$ Kate Boy Moon City Boys Summer Heart , Tove Lo , Makthaverskan  och  Max Elto .

Här kan du läsa intervjun

När fick ni veta att ni skulle åka och hur kändes det när det var klart?

Det blev klart hösten 2013, känns jättekul men har varit svårt att hålla det hemligt.

Kan ni berätta lite om hur resan kommer att se ut för er?

Vi är för tillfället strandade i Wien. Planen var att vi skulle spelat i New york igår och därefter börjat turnén, men nu har vi haft problem med att få våra visum och fått olika besked hit och dit. Nu har vi gjort allt i våran makt iallafall och väntar på att få tillbaka våra pass och ta oss till staterna!

Vad hoppas ni få med er från resan?

Hedern i behåll.

Tror ni att resan kommer att påverka er på något sätt?

Självklart. Det är ju en otrolig möjlighet att få resa runt i USA. Jag känner personligen att man växer mycket av att se nya saker.

Hur har ni förberett er inför resan?

Vi har inte haft tid att göra det riktigt.

Kan ni berätta lite om vad ni har för er just nu?

Jag (Maja) flyttar hem till Göteborg efter turnén. Vi kommer repa mycket och få ut våran tredje skiva så fort som möjligt. Framtiden är ljus för Makthaverskan.

Er senaste singel Witness, kan ni berätta lite om den? Det känns som att den skiljer sig lite från det ni gjort tidigare.

Jag tycker att den är i samma anda som Distance och Vi var människor från början, men visst den har en lite mer Broder Daniel-klang. Vet inte riktigt, det bara blev så, vi alla är ju inspirerade av det lite ”hårdare” slaget musik snarare än indie-pop.

Kommer ni att släppa något nytt album i år?

Det är planen. Vi vet inte exakt hur ännu, första steget är att repa som fan och göra klart alla låtar.

Vad lyssnar ni själva på för musik just nu?

Massor men bad alla ta varsitt band:
Hugo : Mccarthy
Irma : Anita Lane
Maja : John Maus
Gustav : Alvvays
Palle : Turbonegro

Vad har ni på gång under 2015?

Mest fokus på att spela in ny skiva, och denna turnén och en del festivalspelningar.

Har ni något drömband som ni skulle vilja turnera med?

Turbonegro. Hade varit kul men läskigt.

Har ni något musikaliskt drömsamarbete?

Freddie Wadling hade varit grymt kul.

Har ni något bra musiktips?

Brian jonestown massacre, Cocteau twins, Felt, Gun club, Dolores Haze, John Maus, Paddington Distortion combo, Molly nilsson, Wire, Cortex, slowdive, Lowlife

Vad har ni för drömmar med musiken?

Jättesvår fråga. Men det är en dröm i sig att få göra musik för andra och att folk faktiskt lyssnar på det. Så vi är redan i drömmen.

Makthaverskan Intervju 2015

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011