Love Antell har släppt sitt andra soloalbum Barn Av Amerika

86% Fantastisk

Barn Av Amerika är en av årets viktigaste svenska skivor. Love förmedlar både bilder och känslor till mig som lyssnar och han tar med mig på en resa som får mig att bli både omskakad och hoppfull.

  • User Ratings (4 Votes) 88 %

Love Antell Barn Av Amerika Recension

Popmuzik Lover Patreon

Här kommer en recension av Love Antells skiva Barn Av Amerika

Love Antell har släppt sin andra soloskiva Barn Av Amerika , ett politiskt temaalbum där han samarbetat med producenten Pär Wiksten . De har tillsammans gjort musiken och Love har skrivit texterna.

Förutom nya albumet är han aktuell med skivan Låtarna tillhör mig – tolkningarna från Så mycket Bättre och sitt samlingsalbum Hitsville Haninge Samlade Spår 2003-2014 , med låtar utgivna både under eget namn och med popgruppen Florence Valentin .

Love Antells musik speglar ofta ett politiskt engagemang men med den nya skivan Barn Av Amerika så är det mer uttalat och alla spår på skivan berör ämnet migration på ett eller annat sätt. Låtarna handlar om migrationspolitik och om orättvisor i vårt samhälle och om de konstraster som finns i Europa och världen idag. Jag skulle säga att skivan är en av de viktigaste svenska plattorna i år och jag hoppas att många lyssnar och tar till sig det som Love vill säga. För han säger det väldigt bra och det känns som han gör det med hela hjärtat. Även om det som Love sjunger om känns självklart så bär vi alla på fördomar och ibland så ser vi inte förbi de mest självklara saker.

Både text och musik låter inte riktigt som vi är vana vid men det finns ingen anledning att jämföra med det han gjort tidigare. Skivan låter väldigt mycket Love samtidigt som det också låter helt nytt. Det är alltid roligt med artister som vågar pröva nya vägar och som utmanar sig själva. Skivan växer för varje lyssning och jag upptäcker hela tiden någonting nytt. Och just därför tycker jag om skivan så mycket, för det blir aldrig tråkigt.
När jag intervjuade Love berättade han att han ville förmedla bilder till lyssnaren. Jag tycker att han lyckas bra med detta och han förmedlar verkligen också en känsla till mig som lyssnare. Och lite eftertänksamhet och hopp i det mörka.

Lucia är en stark låt som griper tag i mig. En rad som fastnade första gången jag hörde låten var Jag kände aldrig nån gräns förut men jag vet inget om nån som du . Den raden säger så mycket tycker jag. Om hur vi är i mötet med andra människor och hur öppna eller stängda vi väljer att vara när vi möter en person vi inte känner. Ser vi människan som står framför oss eller fortsätter vi bara förbi utan att ta oss tid till att känna och fundera.

Titelspåret Barn Av Amerika är ett glatt och upplyftande spår och en hyllning till alla som in- och utvandrar. Jag tänker på den amerikanska drömmen, att alla kan lyckas och genom att flytta till ett nytt land så kan det också innebära att du får möjlighet till ett nytt liv och att dina drömmar kan gå i uppfyllelse. Du behöver inte ens flytta någonstans tänker jag. Drömmarna kan uppfyllas just där du står.

Riktigt trevligt också med kommentarer av Love som bonusspår på skivan.
Missa inte heller Love Antell då han ger sig ut på turné, det tänker inte jag göra. Det var längesedan jag köpte min biljett.

Här kommer Barn Av Amerika

Love Antell @
Facebook

Missa inte Love Antell när han ger sig ut på turné,
här får du alla datum:

 6/3 – Luleå, Kulturens Hus
12/3 – Växjö, Växjö Teater 
13/3 – Göteborg, Pustervik 
14/3 – Linköping, L’Orient 
19/3 – Uppsala, Regina Teatern 
20/3 – Bollnäs, Bollnäs Kulturhus 
21/3 – Gävle, Gävle Konserthus 
26/3 – Sälen, ICE
2/4 – Örebro, Kulturhuset
 3/4 – Borlänge, Liljan
 4/4 – Eskilstuna, Royal Biografen 10/4 – Lund, Mejeriet
11/4 – Malmö, KB
17/4 – Vara, Vara Konserthus
18/4 – Helsingborg, The Tivoli 
22/4 – Bergen, Garage 
23/4 – Oslo, John Dee 
24/4 – Karlstad, Nöjesfabriken 
25/4 – Stockholm, Debaser Medis

Love Antell - Barn Av Amerika 2

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011