Aurora Intervju

Nordiska Favoriter

Intervju med Aurora

Aurora Aksnes från norska Bergen är bara 18 år gammal men har redan blivit nominerad till Årets Nykomling 2014 av P3 Gold i Norge, toppat Hype Machine med singeln Under Stars och hyllats av internationell press.

Aurora besökte förra veckan Sverige och Being Blogged ringde upp henne för en liten intervju som du kan läsa här:

Du är i Sverige just nu, vad gör du här?

Just nu är jag på hotellet men ska strax i väg och göra en spelning för folk i branschen. Det är min första spelning i Sverige så det känns spännande.

2014 var ett händelserikt år för dig, har du hunnit landa i allt som hänt?

Det var ett märkligt år. Första gången jag spelade med ett band var i februari 2014 på en festival i Norge och det har hänt en massa saker. Jag har inte hunnit landa ännu och det känns underligt.
Jag började skriva musik för min egen skull och hade ingen dröm om att bli popstjärna.

Kan du berätta om din nya singel Runaway?

Den skrevs när jag var 14 år och den kommer att vara med på en EP som släpps i april. Jag vill inte berätta vad den handlar om för jag vill att den som lyssnar ska få uppleva den själv.

Vad inspireras du av?

Bob Dylan och Leonard Cohen. Det är mina två stora hjältar som jag inspireras av.

Vad händer 2015?

Just nu spelar jag in mitt album som kommer i september och det blir väldigt spännande. Jag är involverad i allt vad gäller skivan så att jag kan stå för det som ges ut och albumet är en blandning av många olika låtar. Så jag ska göra färdigt albumet och sedan ska jag åka och spela i olika länder.

Vad handlar dina texter om?

Alla mina texter handlar om sånt som jag tycker att det är relevant att skriva om. En del texter är mina berättelser och en del är andras berättelser. Jag skriver alltid om saker jag känner, jag behöver skriva om det. Jag är sån som känner och det blir som en bearbetning av mina känslor.

Vad är dina drömmar och mål med musiken?

Målet är inte att bli störst i världen utan om bara någon där ute sätter pris på det jag gör och som som behöver min musik så har jag nått mitt mål.
Så jag vill göra musik som betyder något för någon och så vill jag självklart kunna leva av musiken.

Vad lyssnar du själv på för musik i vinter?

Jag är dålig på att hitta nytt så det blir mycket gammalt. Bob Dylan, Leonard Cohen och en del heavy metal.

Vilken är världens bästa låt?

Suzanne med Leonard Cohen. Den får mig att känna mig precis så som jag känner mig. Han sjunger nästan så han pratar och jag får en inre ro.
Här kan du klicka för att lyssna på Auroras favoritlåt.

Har du några drömmar och mål jämte musiken?

Jag tänkte aldrig att jag kunde jobba med musik för det finns så många duktiga som jobbar med det. Men om det inte var musik så ett arbete där man hjälper människor, som till exempel barnpsykolog.
Det är på ett sätt det jag vill med musiken också, att hjälpa människor.

Hur skulle andra beskriva dig?

Glad, känslosam och lite konstig.

Har du något favoritljud?

Jag bor på landet så ljudet av vinden i träden är härligt. Torra löv som slår mot varandra. Regn på taket när man ska sova gillar jag också.

Här kommer Auroras nya singel Runaway. Fantastisk!

Aurora @
Facebook

Aurora Intervju2

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011