Idag följer Albin upp sin monsterhit Din Soldat med singeln Vilken Jävla Smäll .
2014 blev ett riktigt galet år för Albin.
Han gick mer eller mindre gick ifrån ett avslutat samarbete med Sony Music till att släppa singeln Din Soldat själv via SpinnUp. Kort efter att singeln laddades upp blev han upptäckt av en av SpinnUps scouter och signad till Universal Music.
Som grädde på moset blev just Din soldat , låten som Sony inte trodde på, sommarens absolut största hit med nu över 22 miljoner streams på Spotify.

Popmuzik Podcast

-När kände du att ”fan, detta kanske kan bli en hit”?

”Det första var att vi fick in låten till en del radiostationer, vilket jag aldrig tidigare fått.
Jag kommer ihåg efter första veckan som låten legat ute, hade den 30.000 spelningar, vilket betydde att det var lite fler än bara ens kompisar som lyssnat.
Sedan har den bara sakta men säkert vuxit.”

Tillsammans med Albin på Din Soldat sjunger en annan stigande stjärna, nämligen Kristin Amparo . Henne kunde kunde vi se i X Factor och som än så länge mest är känd som sångerska på just Din Soldat , samt Dance Our Tears Away med John de Sohn .
Strax efter Din Soldat , och långt innan singeln blev en sådan enorm succé, fick Albin, Kristin och Mattias Andréasson frågan om de ville göra ytterligare en låt tillsammans.
Det skulle bli ledmotivet till en ny svensk film vid namn Den Perfekta Stöten , baserad på de klassiska Jönssonligan -filmerna. Alla karaktärerna från originalet är med, men historien är lite mörkare och smutsigare denna gång. I rollerna ser vi bland annat Alexander Karim som Vanheden, Susanne Thorson som Rocky, Torkel Petersson som Harry samt Simon J Berger som Sickan.
Albin och Kristin nappade med en gång.
”Jag och Kristin skrev låten tillsammans i våras och jag är väldigt nöjd med den.
Det är en upptempo-låt som jag tror folk blir sjukt peppade av. Nu känns det så kul att äntligen få släppa låten, för vi har aldrig kunnat spela den, inte ens live. Nu ser jag verkligen fram emot att äntligen få spela låten live.”
Och ja, det är verkligen en monsterhit.
Om Din Soldat var den där sommarplågan, som bara hängde sig kvar och aldrig lämnade topplistorna och spellistorna, så kommer Vilken Jävla Smäll befästa Albin som stor hitmakare.

Albin kommer senare i år att även släppa uppföljaren till EPn Din Soldat med nya låtar, så året är inte riktigt slut än med Vilken Jävla Smäll . Vilket inte bara en passande titel på en låt i en Jönssonligan-film, det är just den meningen Albin kan sammanfatta 2014 med…

Lyssna på Vilken Jävla Smäll här:

Albin @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011