Smutsiga ljud och änglakörer.

80% Mycket bra

FKA Twigs gör musik som skaver på ett skönt sätt, och recensent Daniella tycker resultatet blev riktigt bra.

  • User Ratings (0 Votes) 0 %

FKA Twigs - LP1
Det är de begåvade kvinnornas tid nu. Unga och talangfulla äntrar de världens scener med oundviklig hunger. Tahliah Debrett Barnett aka FKA twigs är inget undantag,
På nya, och första, plattan LP1 som kom ut i augusti 2014, visar hon med en ödmjuk attityd hur vår samtid låter för henne. Den är experimentell, drömsk och visar stolt upp hennes rötter i ett nytt futuristiskt dagsljus.

Popmuzik Podcast

Den 26-åriga engelskan, med ursprung i både Jamaica och Spanien, har redan hunnit med en danskarriär i London, bakom artister som Jessie J , Taio Cruz och Kylie Minouge ; något jag tycker mig skymta i hennes lekfullhet med rytmiken i låtarna. Inte minst i den rap-liknande delen efter första refrängen i låten Hours , där hon låter sitt direkta uttryck framhäva det abstrakta i musiken.

FKA twigs har många samarbetspartners på skivan, men hon är med och producerar på flertalet av spåren. I den underbara, och kanske mest hittiga låten Two Weeks samarbetar hon med låtskrivaren och producenten Emile Hayne ( Lana Del Rey ). En annan stor låtskrivare på skivan är Paul Epworth ( Coldplays platta Ghost Stories från 2014) som har varit med och skrivit hennes låt Pendulum .

Hon låter dova, smutsiga ljud beblanda sig med änglakörer, och varvar naturens toner med de mest mekaniska läten du kan tänka dig. Det skulle kunna bli tårta på tårta ja; helt enkelt en stor jäkla röra, men jag är så glad över att det inte blir det.
Det här är musik när den skaver som allra skönast.


FKA Twigs @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011