Mendoza kommer fån Danmark och är en av landers mer intressanta artister för tillfället.
Hon har nyligen släppt sin debutsingel Love Druggie här i Sverige, och hon kommer till Way Out West för en klubbspelning i Augusti.
Jag ställde några snabba frågor till Mendoza som hon svarade på.

Popmuzik Podcast

-Hur skulle du beskriva din stil och musik?

Alternativ pop.

-Mendoza, har namnet någon koppling till staden i Argentina?

Nej, inte alls.

-Vilken sorts musik inspireras du av?

Alla möjliga sorter. Jag förstår inte genrers och begränsningar.

-Berätta bakgrunden till singeln Love Druggie .

Det handlar om den besvikelse du får av människor du älskar.
Om att fastna i olika klubbmiljöer och tröttnat på att se alla de människor du bryr dig om ställa till det för sig själva, och sedan när du vill förändra din egen situation blir det ett val mellan vänner eller göra livet bättre. Det är ganska ironiskt hur den låten förändrat mitt liv på så många sätt.

-Nu har det även släppts en del remixar på låten. Gillar du remixar i allmänhet?

Någon gång kommer jag att göra min acapella tillgänglig att ladda ner. Jag tycker det är intressant att lyssna på människor som gör sin egen sak med något du skapat och se vad de får ut av det. Kreativitet handlar om att göra något och sedan ta det till nästa steg, antingen dig själv eller någon annan.

-Danmark har ju skämt bort oss med en hel del riktigt bra och intressant kvinnliga artister på sistone som du, MØ och Fallulah. Är det något som kännetecknar denna nya våg av artister enligt dig?

Jag skulle säga att vi är ganska anspråkslösa. Jag tror vi haft tur och gjort musik från hjärtat vilket råkar vara något som folk velat lyssna på just nu.
Kanske att det är så att musiken på senare tid varit för själlös och med samma texter, vilket gör att folk längtat efter musik av kvinnor som vågar leva livet.
Dock känner jag att det är svårt att svara helt på denna fråga, för jag måste definiera något jag själv går igenom just nu. Något som jag själv inte helt själv kommit underfund med än.

-Du kommer att spela på Stay Out West under Way Out West-festivalen här i Sverige i Augusti. Vad kan vi se fram emot när vi ser dig live?

Det kommer att bli en hel del låtar som kommer vara med på mitt album. Det är verkligen spännande att spela samtidigt som man jobbar med ett album, eftersom du får dela en så personlig upplevelse med publiken. Publikens reaktion på låtarna är ju även viktig, i och med att låtarna utvecklas hela tiden. Jag kommer nog aldrig vara så nära publiken som jag är nu, vilket gör varje spelning speciell.
Under Way Out West kommer jag göra saker för första gånger i mitt liv, och då får man ju bara den möjligheten. Vad jag kommer göra förblir en hemlighet till konserten dock.

-När får vi fler låtar från dig?

Jag har precis släppt albumspåret Rapist .
Låten i sig är långsam och inte alls gjord för radion, men jag ville utöka mitt egna universum lite, och bjuda på något annat. Speciellt i väntan på nästa singel som släpps snart. 
För de som är intresserade så lägger jag ut låttexter och dikter på min blogg som ni kan läsa om ni vill.


Mendoza @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011