Sverige är ett fantastiska musikland.
Även regionerna inom landet är i sig fylld av imponerande musik, inte minst här i Västra Götaland där jag bor.
Även om Västra Götaland ibland känns ganska blygsamt som musikområde, är det faktiskt väldigt långt ifrån så.
Här hittar vi storheter som Håkan Hellström , The Soundtrack Of Our Lives , The Tough Alliance , Frida Sundemo och Laleh bara för att nämna några.
Artister som fått en hel generation att klä sig i svart och måla en stjärna på kinden kommer från området.
Lika så med den artist som slagit nordiskt publikrekord på en konsert.
Vi har en Eurovisionvinnare (två, om vi räknar med att ena B:et i ABBA faktiskt kommer från Göteborg).
Vi har flertal artister som internationellt hyllats för sin musik och som kan anses vara bland de mest uppskattade i världen.
Vi har till och med ett eget sound, det så kallade Göteborgssoundet och en stor hårdrocksscen, som jag dock inte kommer uppmärksamma i denna poporienterade blogg.
Så, jag kände att det var på sin plats att göra en spellista med artister i och från Västra Götalandsregionen (några stackare är från norra Halland också, men de förknippas så starkt med Göteborg att jag lät det vara så).
När jag höll på att göra denna lista, släppte DIY en video om nya musikstäder, där Göteborg var porträtterad i senaste avsnittet.
Tyckte det passade bra med att inkludera den också i inlägget, så får ni lite kul information och vackra bilder från Göteborg tillsammans med Volvoengelska.
Som vanligt, kommer ni på någon mer som borde vara med i listan är det bara att lämna ett meddelande bland kommentarerna.

Popmuzik Podcast

http://youtu.be/zN8KE30pY3E

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011