Getting High with Tacacho (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag släppte producentduon Tacacho sin debutsingel Getting High , som är inspelad tillsammans med sångerskan Ester Lahti .
Låten är den första som duon Tommy och Fredrik Tacacho gjort efter att ha remixat en hel del artister innan.
Jag slängde iväg lite frågor som killarna snällt svarade på.

När började ni producera musik? 

Jag, Fredrik Tacacho, började producera musik för två år sedan. Det var till en början ett stort fokus på hiphopbeats men som för ett år sen övergick alltmer åt den elektroniska dansgenren EDM. 
Här kände jag att det var här jag hörde hemma. Alla pusselbitar började falla på plats och allt kändes rätt. 
Tillsammans med min svåger Tommy Tacacho skapade vi house konstellationen Tacacho. Vi kompletterade varandra väldigt bra då Tommy fokuserade mest på upplägg och melodier medan jag tog hand om mix och mastering.

Vilka förebilder har ni?

Dem två största är nog Deadmau5 och  Porter Robinson , men även  SHM , Hardwell , Avicii , Alesso hör till favoriterna.

Berätta som nya singeln Getting High.

Getting High kom till genom att vi skickade ett somrigt musikstycke till Ester i februari 2014, som efter en kort audition blev vokalist för denna låt.
Hon fick i uppdrag att lägga sång och text.
Redan ett par veckor senare hade hon slutfört sin uppgift och var redo för inspelning. Vi träffades här i Västerås och spelade in en demo i vår provisoriska garderobsstudio.

Ester berättar om texten: När jag fick musiken av Fredrik så tänkte jag genast “Sommar!”. Men då jag satte mig ner och skulle börja skriva en låttext om sommar så funkade ingenting. Jag droppa den idén och började skriva utifrån vad jag kände när jag lyssnade på musiken. Det resulterade i en kärlekslåt om en längtan jag har att få chansen att ta med en person på ett äventyr tillsammans med mig. Jag tror det är många som har den längtan att få möjligheten att älska och att bli älskad.
Det känns otroligt kul att få se hur det kommer gå för låten!

Hur föll valet att det skulle bli just Ester som sjöng på låten? 

Det började med att vi hade en kort audition, där folk fick anmäla sitt intresse för att få lägga sång till en av våra låtar.
Vi fick in en hel del bra bidrag, men inget vi riktigt fastnade för. Efter några veckor så kom en gåva från himlen. En gammal vän i Uppsala tipsade oss om den oslipade diamanten Ester Lahti.
Vi tog kontakt och bara efter några korta möten insåg vi att vi funnit exakt det vi letade efter. Hon hade en otroligt professionellt mogen röst med en varm och intim känsla. Hennes fyllighet och djup skapade magi i högtalarna. Henne skulle vi ha!

Snyggt omslag förresten – vem har gjort det? 

Stort tack Johan!
Omslaget har fotograferats av den talangfulla sångerskan själv Ester Lahti, som sedan har samarbetat med sin vän Danielle Unéus med att få en riktigt schyst layout.

Kommer det fler egenproducerade låtar efter Getting High

Det kan ni vara säkra på att det blir!
Vi har redan börjat nästa projekt som kommer bli en tyngre big room låt med  frontsångaren Philip Strand från hårdrocksbandet Normandie . Så håll ögonen öppna för vad som komma skall.

Tacacho @
Facebook

Ester @
FacebookSom läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.