ep

Leppen pratar om Inte en Sekund Till (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag är det premiär för nya singeln Inte en Sekund Till med Leppen här i bloggen!
Under senaste veckorna har jag ju varit väldigt imponerad av de två låtar Leppen släppt från sin kommande EP Iställetförattprata . Därför blev jag mycket glad när jag denna vecka fick tillfället att premiärspela Inte en sekund till som är sista låten från EPn.

Hur kom ditt artist- smeknamn Leppen till?

Leppen var mitt smeknamn när jag spelade fotboll på högstadiet. Mitt estniska efternamn Lepp är ju väldigt tacksamt för folk som gillar att retas. Jag gillade aldrig att kallas för Leppen men när min musik behövde ett artistnamn kändes det plötsligt klockrent. Jag laddade det gamla med något nytt. Det är också skönt för mig att hålla isär fotografen Dan Lepp från sångaren Leppen, både i marknadsföring och i fråga om personor.

Du släppte skivan En låt om året i September 2013. Den skivan tog 10 år att färdigställa. Hur kom det sig att du jobbat såpass snabbt med dessa tre låtar?

Mitt debutalbum blev ett bevis för mig att min musik var intressant för nån annan än bara mig, och jag började ta Leppen mer på allvar. 10 år av sporadiskt låtskrivande var tvunget att sammanfattas för att jag skulle kunna gå vidare och göra något nytt. Under hela oktober 2013 jobbade jag för första gången med musik på heltid. Jag vaknade, sprang rundan, satte mig vid pianot och spelade in. Samma sak varje dag i 30 dagar gav tre nya låtar och en hel hög med småskisser. Dessutom hade jag massa nytt att skriva om.

Varför valde du att skriva ihop Iställetförattprata?

Hela EP’n skildrar tiden under och efter ett kaotiskt skede i mitt liv då jag var nära att slarva bort det jag värderar högst här i världen. Jag blev blind och ivägsvept av en kärleksaffär som drabbade mig väldigt plötsligt och oväntat. Från en dag till en annan var mina barn, mitt hem och min sambo ingen självklarhet längre. Inget var sig likt och allt var knas. Sammanskrivningen av ISTÄLLETFÖRATTPRATA anspelar på den känslan, att vilja förklara sig men inte få ut orden på rätt sätt.

Gillar designen på singlarna, med dig omsvept i rök. Hur jobbade ni fram just det bildspråket?

Omslagen är ett fint samarbete mellan formgivare William Kuylenstierna , fotograf Bisse Bengtsson och LEPPEN. Vi ville skapa en värld som kunde illustrera mentalt kaos men samtidigt vara en mjuk och fluffig drömvärld att fly till när verkligheten är outhärdlig. Bisse letade efter färgad rök på nätet och hittade en slags granater som används i paintball-sammanhang. Jag blev halvt förgiftad av all rök…

Berätta om bakgrunden till låten Inte en Sekund Till .

Det är en kärlekssång till min tjej som skapades ur den vidriga känslan av att inte veta om hon ville ha mig mer eller inte. Jag ville ringa henne och säga att jag inte ville leva utan henne men kunde inte.

Vad kommer att hända för din del under våren/ sommaren?

Vi kommer att spela live och jag skall skriva nya låtar till nästa EP som skall spelas in i början av juni.

Leppens EP Iställetförattprata släpps den 28:e April, och redan ikväll blir det releasefest på Från A till Ö i Stockholm.
Här kan ni för första gången lyssna på låten Inte en sekund till .


Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.