MF Götebrog

Favoriter Apple Music

Då var genrepet avklarat och konfettin har lagt dig över Scandinavium.
Vi är fortfarande inte i mål vad det gäller fyndigt manus. Ni som sitter och gnäller igenom hela programmet om att det mesta är kasst kommer att få vatten på er kvarn även denna vecka.
Tyvärr.
Samtidigt har Anders och Nour hittat sin grej, och de kör stenhårt på den. Fint så. Det är ändå musiken som ska få tala i detta program, och programledarna ska ju bara lotsa oss fram till ett resultat.
När vi ändå är inne på resultatet. Bäst i dagens program är när Anders ska få resultatsbrevet. Det blir en dominoeffekt utan dess like, och Göteborg kommer aldrig vara sig likt efter det.

Det som var skönt med kvällen är att låtarna sitter bättre och bättre för mer eller mindre alla.
Det ser bra ut på de stora skärmarna, och vi har väl kristalliserat ett resultat för kvällen.
Tar vi de fem som troligen kommer att gå vidare i morgon för slutspurt inför en biljett direkt till final och Andra Chansen är det dessa:
Outtrigger , Oscar Zia , State of Drama , CajsaStina , Ace Wilder . (Nej, jag kan inte för mitt liv tro att någon kommer att falla för Dr. Albans 90-tals flört).

Först tror jag att Outtrigger kommer ta stora röster för att de har en bra låt, med en rockgrupp som är på riktigt. Scenframträdandet är säkert och de kommer leverera även under finalen.
Många som ser på Melodifestivalen som kanske inte riktigt skulle rösta för att deras musik inte är med, kommer nog att gå igång på detta. Jag hade dem som given finalplats från och med första gången jag hörde dem.

Oscar Zia har vuxit till sig under veckan.
Han började lite trevande innan han under repen idag och genrepet levererade precis så bra som man hoppats.
Ja, det är en låt vi hört 1000 gånger tidigare, men det är ändå såpass bra och passar perfekt i formatet.
I början av veckan hade jag sagt Andra Chansen. Nu är jag inne på direkt till final.

State of Drama. Förra året skrällde gruppen sig direkt till final.
I år tror jag mer på Andra Chansen för State of Drama. Jag tror att de som gillar riktig rock lägger rösterna på Outtrigger, och de som gillar pojkband lägger rösterna på Oscar.
Andra Chansen är dock inte dåligt för gruppen, tvärt om. För mig är detta nämligen inte en låt som inte helt är värd att åka direkt till final, även om killarna är riktigt bra på scen.

CajsaStina är mitt svåra val denna vecka.
Hon levererar en fantastisk låt och gör den helt oklanderlig på scenen. Folk borde ta åt sig av låten.
Ena stunden är även hon direkt i final, och andra är hon i Andra Chansen när jag sitter och väger låtarna mot varandra. Ser vi hur det varit de andra veckorna, så har en mogen och en mer ungdomlig låt gått vidare. Kanske bryts detta med rockare och pojk-pop..?

Ace Wilder har även hon vuxit ordentligt under veckan.
Jag är så glad att se henne visa upp hur bra hon faktiskt är på scenen, vilket hon gjort de senaste repen samt ikväll.
Dock tror jag inte att hon kommer vara med bland de fyra första. Jag hoppas hon är en femma, men hon kan lika gärna vara en sexa (om folk ger många röster till Alban…)

Det gör att vi har Zia, Outtrigger, CajsaStina och State of Drama att placera ut tillsammans någon form av biljett till nytt avsnitt.
Då säger jag:

Oscar Zia och CajsaStina till final.
State of Drama och Outtrigger till Andra Chansen.

Den som lever får se.
I morgon ska jag i alla fall förbereda massa intervjuer inför nästa vecka.
Då kan ni läsa om bland annat Anton Ewald , Janet Leon och Josef Johansson här i bloggen.
I morgon kväll kommer mina reflektioner på livesändningen.
Läses då!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011