Andra dagen i arenan.
Nu får vi se numren så som de kommer framföras under lördagskvällen med kläder och något bättre scenframträdande.
Här har ni mina tankar om dagens rep tillsammans med betyg för hur låten, framförandet/ numret är och slutligen hur stor chans låten har att gå vidare.

Nordiska Favoriter

Outtrigger – Echo
Outtrigger
Från gårdagen till idag är det inte någon större skillnad på Outtriggers scenframträde.
De står i sina burar och sångaren Simon börjar nu sjunga i en Hannibal Lecter-mask.
Gruppen är säkra på scenen och röken som insveper burarna är liksom pricken över i.
Jag tror detta verkligen har möjlighet att ta sig direkt till final. Det är tillräckligt mainstream för att tilltala mer än bara hårdrocksfansen och låten har en popnerv som jag tror kommer gillas av många.

Låt: 50%
Framförande: 70%
Chans att gå vidare: 70%

Eko – Red
EKO
Anna är snygg i sin svarta klänning och jag tycker låter är bra som en elektropopig synthlåt. Kommer passa fans av Depeche Mode och annan 80-tals inspirerad popmusik.
Tyvärr är det fortfarande väldigt svalt som nummer, och Anna har inte riktigt pondus att lyfta låten till de höjder jag skulle vilja ha den. Främst är det ganska trist på scenen, så den hade nog mått bättre av lite mer liv och mindre industri.
Synd, för jag börjar gilla låten mer och mer.

Låt: 60%
Framförande: 30%
Chans att gå vidare: 20%

Oscar Zia – Yes we can
Oscar Zia
Mycket bättre idag!
Zia är mer självsäker på scenen, rör sig bättre och det känns inte längre som han följer efter sina dansare utan mer leder dem.
Dock får vi lång väntan mellan de olika repen, så det är uppenbarligen mycket teknik som ska sättas igång innan skärmar och musik kan börja.
Jag var lite inne på att detta skulle till Andra Chansen igår, idag är jag inte längre helt säker. Det blir nog en enkel till Solna.

Låt: 70%
Framförande: 70%
Chans att gå vidare: 80%

Shirley Clamp – Burning Alive
Shirley Clamp
Shirley är vacker i sin Lars Wallin -klänning när hon står på scenen.
Det hela blir lite varmare idag, och den kala tråkiga inramningen jag upplevde igår har försvunnit. Nu ser vi mer hur numret byggs upp från mörker till stort ljus med hjälp av lampor och skärmar. Jag tror det kommer de riktigt bra ut i TV på lördag. 
Dock räcker det inte för att dra henne vidare. Även om jag tycker låten är bra och Shirley sjunger fint, känns som som sagt mest svag om man jämför med Sannas bidrag förra veckan.

Låt: 50%
Framförande: 60%
Chans att gå vidare: 30%

State of Drama – All we are
State of Drama
Killarna är klädda i svart på scenen när de framför sin hybrid av pojkband och stadiumrock-låt.
Som vanligt när en sitter och ser repen och hör låtarna flera gånger i rad växer de. Så även All we are som jag inte var riktigt överens med från början. Låten har som sagt känts lite rörig, och det är nog ändå den känslan många kommer uppleva när de hör den första gången.
Idag skippar de rökpistolen, i och med att Emil inte var helt säker med den igår.
Vi får se om denna One Direction -flört går hem hos tittarna.

Låt: 40%
Framförande: 50%
Chans att gå vidare: 50%

CajsaStina Åkerström – En enkel sång
CajsaStina
Även CajsaStina följer trenden med svarta kläder. 
Lite synd att alla är så rädda för att sticka ut.
CajsaStina ställer sig på pucken ute i publiken och sjunger igenom sin låt. Självklart gör hon det säkert och proffsigt.
Vi får även bilder på himlakroppar över hennes framträdande i TVn, som gör låten lite… större kanske?
Jag sitter och försöker hitta nivån för detta. Ena stunden tor jag att hon kommer göra en Louise Hofsten och gå direkt till final, och nästa tror jag att det blir en Anna Järvinen där hon inte når ut alls. Min första tanke när jag såg henne igår var dock direkt till final. Så det är nog den jag kommer jobba mot.

Låt: 70%
Framförande: 70%
Chans att gå vidare: 60%

Ace Wilder – Busy doin’ nothin’
Ace Wilder
Idag har Ace röda byxor och en rugbytröja. 
Skönt att hon bryter den svarta trenden vi haft hela dagen, vilket gör att hon sticker ut än mer.
Hennes dansare kör fortfarande med sina vit-svart randiga Bröderna Dalton-kläderna. Kanske att de smälter in lite mycket i de svart-vita skärmarna.
Numret är tightare idag och Ace känns säkrare på scenen. Kan de bara få fram hennes vackra och något sårbara ögon i TV kommer hon gå hem i rutan. Risken finns fortfarande att hon kan kännas lite för tuff, men jag tror hennes lysande hybrid av pop och klubblåt låt skulle kunna gå hem hos den yngre publiken.

Låt: 80%
Framförande: 70%
Chans att gå vidare: 60%

Dr. Alban & Jessica Folcker – Around the World
Dr Alban Folcker
Nej, efter tre dagar är detta fortfarande en låt som inte tilltalar mig det minsta.
Visst, det är numera färgglatt på scen med dansarnas kläder, och det är faktiskt det nummer som är mest party. Även den helt frånvarande kemin mellan Alban och Folcker börjar nu infinna sig. Men jag kan inte hjälpa det. Jag tycker detta är så otroligt ointressant. Det är liksom en sämre låt som Dr Alban släppte när han var stor, och som låter precis som den gjorde då utan den där viktiga uppdateringen för ett sound som är av idag.

Låt: 20%
Framförande: 40%
Chans att gå vidare: 40%

Nu ska vi snart se genrepet med publik, och efter det ska jag försöka klämma fram hur jag tror att det går i morgon. Ingen lätt vecka kan jag säga. Inga supersäkra låtar som borde vara i final.
Men jag har min lilla bild hur jag tror det kommer gå, så får vi se hur jag känner efter publikens reaktion också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011