jag kommer lite försenad till Cloetta Center Linköping – eller egentligen inte så försenad, SJ skötte sig bra.
Men jag hade en trevlig intervju med Pink Pistols så snart jag kom fram, så jag missade två av första repen med JEM och The Resfreshments .
Men men. Jag får försöka ta igen det med råge i morgon.
Här kommer mina tankar om låtarna jag sett idag. Varje låt körs igenom fyra gånger. Så gör man en miss ena gången, så betyder det inte att man gör det varje gång.

Svensk Pop Apple Music

Manda – Glow
Manda
Läcker uppsättning på scenen med tre tjejer med fioler i brudklänningar på höga pelare (där tjejerna står fastsatta i vanliga pjäxor), som gör att de ser ut som jättar. Effektfullt.
Mandas låt är en radiovänlig poplåt, och jag förstår hennes liknelse med Katy Perrys Fireworks nu när jag hör den för första gången.
Det är en bra låt som jag lätt hade köpt även utanför tävlingen.
Även om hon står väldigt mycket på samma ställe under hela låten, är hon duktig på att fånga kamerorna när de sveper förbi henne. En av fördelarna med att ha varit med i en TV-sänd musiktävling tidigare.
Scenen fylls även med rök när de testar effekter under numret. Ser läckert ut.

Panetoz – Efter solen
Panetoz
Partylåt från gänget som gjorde Dansa Pausa .
Det är somrigt och svängigt som fan, med fotbolls-heeey och bra beats. Lär få igång publiken – om de gillar denna typ av raggaeton.
Framträdandet är killarna i formation som dansar sig över scengolvet som en gemensam trupp av sångare, för att sedan avslutas ute på pucken i publiken. Det kanske ser lite rörigt ut på scenen, men säkert bättre i TV. Efter några genomkörningar känns det som de hittar kamerorna ännu bättre och det kan allt ge publiken där hemma tre minuter party.
Pyrotekniken under numret blir rökkanoner som sprutar upp lite då och då under låten, samt konfettiregn.

Pink Pistols – I am somebody
Pink Pistols
På scenen står tre stora svarta (antar jag) brustna hjärtan som omsveper medlemmarna i gruppen. Första tagningen är Connys mikrofon inte igång och det låter knappt något av vad han sjunger.
Gruppen består av duon Straight Up samt två After Dark -drugor, som slagit sina påsar ihop för att göra en mix av pop och drugshow.
Låten är modern klubbig poplåt, som faktiskt är förrvänadsvärt tung för att vara med i Melodifestivalen måste jag säga. Det är i och för sig bara en bra sak.
Numret framför med dramatiska poseringar på scenen och jag gillar detta stenhårt.
Om inget så kommer detta bli singeln som säljer massa när den väl släpps.

Sanna Nielsen – Undo
Sanna
Sanna är proffs.
Som vanligt.

Hon ställer sig på scenen och bara levererar låten perfekt som om hon gjorde något alldaglig som att tala om vad det var för väder ute. Det är en storslagen och svulstig ballad. Sanna-vibratot, som jag alltid har svårt för är kvar (men hon har faktiskt mindre av det i andra genomgången, vilket gör den till den bättre). Men bortser man från det så finns det ju inte så mycket att gnälla på. Detta skulle tätt ta hem Eurovison om det nu tar hem segern i Solna – om den nu kommer dit. Men just det känns nästan omöjligt att den inte skulle göra. Detta är den säkraste biljetten till finalen av alla bidrag idag.
Sanna står still mitt på scenen i ett glitter av glasregn. That’s it. Här får kamerorna och redigerarna jobba för att skapa dramatiken i TV till hennes låt.

Little Great Things – Set yourself free
Little Great Things
Hade de varit ett dansband skulle de kunna heta Grönwallz.
Istället för ni ta lite Green Day och mixa med Muse , ja du får vi Little Great Things.
Fyra söta emokillar som sjunger lagom arg musik dränkta i laser. 
Att sedan sångaren Charlie är stel som en staty på scenen gör ju inte saken riktigt bättre. Han gör bland annat EN helt meningslös knäböjning på scenen, och man står och förundras över denna akrobatik.
Nej, detta var väldigt långt ifrån min favorit för dagen. Kanske att de hade räddat hem det om de faktiskt lär låten vara 2:30 istället för 3, för att vara ännu mer punk-rockiga.

Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Martin
Bakom Martin står en stor strålkastare i stil med den som finns på fotbollsplaner.
Han är som vanligt oerhört snygg och står avslappnat på scenen innan han ska börja. Klädd i röda byxor,töja, skinjacka och en natt. Ja, ni hör ju hur bra han ser ut till och med innan det ens är dress rehersal.
Låten då?
Klassisk Stenmarck-pop i Sjumilaklivs -landet. Stadium-pop med både schlager, musikal och Coldplay -sound. Lägg till ett hjärtslagstempo för att ta det ännu högre. -Snyggt. 
Det är absolut något för P4:a lyssnarna, som borde gå igång stort på detta. Om det är tillräckligt för att gå till final vet jag inte, men det är troligen.

Det var det hela.
Nu går vi hem och gör oss redo för kommunfest och mingel.
Kika in på Instagram för lite smaskiga bilder där.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011