Elisa Lindström Har vunnit både Dansbandskampen med hennes band Elisa’s och Körslaget. I år ställer hon upp i Melodifestivalen för första gången på egna ben.
Men det är faktiskt inte första gången hon är med i Melodifestivalssammanhang. 2005 kom hon på sjätte plats i Lilla Melodifestivalen med gruppen Lali och låten Du får ta mitt hjärta .

DOLBY ATMOS

-Du har ju varit med i både Dansbandskampen och Körslaget. Kändes det som att det var dags för Mello nu?

Melodifestivalen har ju varit min stora dröm sedan jag var liten. Att få vara här är jag så lycklig över så det är inte sant!
I och med att jag vunnit både Dansbandskampen och Körslaget är det många som frågat om jag ska vinna Melodifestivalen också. Men att bara få vara här gör mig till en vinnare.

-Är det för lite dansbandsschlager i Melodifestivalen?

Det jag hört bland vår publik är att de saknar det, så antagligen är det för lite. Dom är väldigt glada över att jag är med. Det är en ganska stor publik där ute i landet som man faktiskt inte får glömma bort. Jag hoppas att de känner att de äntligen får lite dansbandsschlager.

-Vad tror du om en liknande Melodifestival fast för dansband, som kanske är mer lik just Melodifestivalen än vad Dansbandskampen var?

Det har ju funnits en del sådana tävlingar för dansband. Det vi tyckte var roligast i Dansbandskampen var när alla fick en nyskriven låt och tävlade mot varandra. Då var det ju lite som Melodifestivalen. 
Jag hoppas verkligen att Dansbandskampen får komma tillbaka, kanske i ett nytt format, för det gör så gott för branschen.

-Är detta en början på en solokarriär?

Ja men det tror jag.
Det kommer nog leda till fler grejer. Bland annat kommer en soloskiva, men vi har massa planer med bandet också. Så min utmaning blir att köra både och. Så det ser jag väldigt mycket fram emot. Jag tror att både bandet och mig som soloartist föder varandra.

-Berätta lite om Casanova .

Det är en glad dansbandsschlager, som man ska känna man får kraft av. För det handlar om att jag hämnas på en Casanova. Att man varit nere, men man får tillbaka sin energi på väg upp igen.

-Vad var tanken med scenuppträdandet?

Det är ju en mix av att tillfredsställa dansbandsfolket och schlagerbögarna med dina dansare.
Det vi ville göra var ett snyggt nummer för att förmedla historien. Men vi kände att det skulle vara lite coolare om man som dansbandsbrud blir omringad av slicka Casanovor, lite Stureplan brattiga sådär. Det vore ju coolare att hämnas på dem, så det ville vi få fram. Att de sedan är snygga är ju bara ett plus. Sedan om det tilltalar många är det ju bara bra.

-Hur kom du i kontakt med låtskrivarna?

Igenom skivbolaget.
Jimmy Jansson och Bobby Ljunggren skriver ju mycket för skivbolaget, och Pling hade de kontakter med.

-Vad ser du mest fram emot under veckan?

Lördagens livesändning, men även genrepet inför publik. Sedan är jag väldigt sugen över att få se resultatet.

-Vilken låt tycker du varit bäst i Melodifestivalen någonsin?

Jag gillar ju mycket schlager och jag älskar Tusen och en natt , Waterloo och Evighet .

-Vad är din favoritlåt just nu – som inte behöver ha med schlager att göra?

Då säger jag låten jag går in till. Man! I feel like a woman! med Shania Twain .

Elisa har startnummer fyra.
Casanova är skriven av Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren och Jimmy Jansson.

Elisa @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011