Sylvester Schlegel – Melodifestivalen 2014 (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sylvester Schlegel har vi tidigare sett i Melodifestivalen 2007.
Då satt han bakom trumsettet med The Ark och framförde The Worrying Kind som tog hem segern det året och representerade Sverige i Finland under Eurovision Song Contest.
Efter att The Ark lade ner för två år sedan har Sylvester istället jobbat på att spela in en soloplatta som han gjort tillsammans med Lasse Mårten och ett gäng kompisar från förr.
Första smakprovet fick vi i mitten av December i form av singeln Dåligt på ett bättre sätt .
Men innan det är dags att släppa skivan kommer han vara med i Melodifestivalen med den egenskrivna låten Bygdens son .

-Andra gången du är med i Melodifestivalen nu. Vad var det roligaste med Schlager-cirkusen sist gång? 

Det var ju en helt sinnessjuk känsla att faktiskt vinna det där spektaklet. Det trodde man inte när man var 8 år och diggade Herreys.

-Var det givet för dig att gå solo efter att The Ark splittrats, eller hade du först andra planer, som tillexempel fortsätta med The Guild (eller är det ett avslutat kapitel)? 

Nej, solo-ideen dök upp ett tag innan vi la ner The Ark och det rådde aldrig någon tvekan. The Guild kommer jag säkert att återvända till någon gång i framtiden. Men nu är det solokarriär i hundraåtti som gäller!

-Känns det som en utmaning eller en genväg att lansera sig som soloartist via Melodifestivalen? 

Det där är omöjligt att sia om, men det är i bästa fall både och. Vad som än händer så kommer typ två miljoner människor att få se mig och mitt fina band framföra min låt som jag är oerhört stolt över. Och det känns helt ofattbart.

-När slog det dig att Bygdens son skulle passa i Melodifestivalen? 

När människor ifrån olika håll började ringa och tveklöst hävda att så var fallet. När jag skrev och spelade in låten fanns det inte på kartan, men beslutet växte fram och idag känns det som en briljant ide.

-Berätta om låten och bakgrunden till den.

Den handlar om min uppväxt i en liten småländsk by, hur jag tidigt längtade därifrån till något större och mer fantastiskt. Hur jag under hela min spektakulära resa fram till idag haft svårt att släppa den där lilla byn och dess invånare. Hur jag alltid hyst en önskan om att återvända i triumf, och hur det aldrig kommer att ske…

-Vad blir det för scenframförande? 

Det blir ganska enkelt. Då låten består av en faslig massa text i ett rasande tempo kommer fokus ligga på att den texten ska nå fram genom rutan. Men vi kommer se fantastiska ut och vi har hyrt på en såpbubble-maskin.

-Har du några smultronställen i Malmö?

O ja. Kallbadhuset är en stor favorit. Dit går jag så ofta jag kan. Ju kallare desto bättre. Bland utställen gillar jag de där man känner sig som en stammis och i mitt fall är både Moccasin och Far i hatten sådana ställen.

-Vad kommer du göra nu under vintern och våren förutom Melodifestivalen? 

Jag har fullt upp med att färdigställa mitt debutalbum som släpps i början av april. Som om det inte var nog så drar jag på turné bara några dagar efter melodifestivalen. Turnepremiär 6e februari i Jönköping.

-Vilken låt är den bästa som varit med i Melodifestivalen? 

Finns många bra. Men jag älskar Johnny the Rocker med Magnus Uggla .

-Avslutningsvis skulle jag gärna vilja ha ett musiktips på en låt som är bäst just nu och som inte får missas.

Kolla in Evening over rooftops med Edgar Broughton Band . Kanske det bästa som nånsin spelats in.

Sylvester sjunger som sjunde artist i lördagens Melodifestival från Malmö Arena den 1:a Februari.

Sylvester @
Facebook

Vad Tyckte Du?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.