Förra året tog en androgyn kille från Sundsvall över showen helt i Melodifestivalen.
Yohio presenterade den japanska stilen Visual kei för svenska folket. En stil som sminkar upp artisten till mangaliknande figurer och suddar ut gränserna mellan könen.
Självklart omfamnade vi både Yohio, hans stil och låten Heartbreak Hotel .
Nu är han tillbaka i Melodifestivalen efter att förra året snubblat på mållinjen mot Robin Stjernberg med låten To the End .

Favoriter Apple Music

-Vad var ditt bästa minne från Melodifestivalen 2013?

Frågan är inte vad som var mitt bästa minne, utan vad som fortfarande är . Och det är minnet av hela cirkusen, gemenskapen mellan Sveriges artister och att alla samarbetade så bra.

-Du var ju med i en webbserie i SVT om vägen till Melodifestivalen. Hur spånade ni fram idén och vad tyckte du själv om serien?

Det var en väldigt rolig grej att göra, men samtidigt det jobbigaste jag varit med om. Tänk dig att ha ett TV-team som flåsar dig i nacken 24/7 i flera månader, kom inte och säg att det inte skulle bli frustrerande ibland? Haha.
Oavsett de negativa aspekterna av att filma en dokumentär tycker jag att man ändå kom filmteamet nära och resultatet blev väldigt bra.

-I och med att serien började spelas in så långt innan Mellon, hade ni till exempel någon plan B för serien om du av någon konstig anledning skulle tokfloppa?


Serien var i idéstadiet redan innan Melodifestivalen var spikat. Meningen var egentligen att serien skulle fokusera på min karriär i Japan, men sedan tog det en annan vändning.

-Berätta lite om To the End .

Det är en väldigt pampig låt med mycket kraft.

-Du har skrivit låten tillsammans med tre mycket starka låtskrivare, hur kom ni i kontakt med varandra?

De känner chefen på mitt skivbolag.

-När förstod ni att låten skulle passa bra i Melodifestivalen, eller var den skriven med tävlingen i åtanke från början?

Vi skrev den för Melodifestivalen.

-Vad blir det för scennummer denna gång?

Inte lika ”snuttinuttigt” och rosa, utan en lite annan approach denna gång. Mer kan jag inte säga.

-I och med att detta är ditt andra år i Melodifestivalen, vilka lärdomar tar du med dig från förra året som gör att det kan bli en ännu bättre festival i år?

Alla lärdomar. Jag känner mig helt lugn eftersom jag vet hur allting fungerar.

-Vad är det bästa med Malmö?

Det är långt – väldigt långt – från min hemstad.

-Kan du tipsa om en favoritlåt just nu?

Jag lyssnar inte på musik för tillfället, eftersom jag jobbar med min nya skiva. Mina tips är helt enkelt låtarna från den, som ännu inte kommit ut, haha.

Yohio går ut som första låt i årets upplaga av Melodifestivalen med start i Malmö till helgen.
To the end är skriven av Andreas Johnson , Johan Lyander , Peter Kvint och Yohio .

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011