Det går inte att förneka att Chers samarbete med Mark Taylor och Brian Rawling var det bästa som kunde ha hänt damen. Med dansant pop tog hon med Believe ut på dansgolven på varenda bögklubb världen runt, samtidigt som lyckades behålla sin trogna publik och bli ultrakommersiell.
Hon lyckades väl halvbra att repetera den succén med Living Proof från 2001, och sedan stack hon på en avskedsturné.
Under åren har hon fortfarande höjts av bögarna trots att hon inte gjort något nytt förrän hennes låtar från filmen Burlesque .
Men nu är det dags för ett helt nytt album från damen.
Closer to the Truth fortsätter på samma spår som de två tidigare albumen med låtar gjorda för dansgolven. Det är helt klart där hon hör hemma, och jag tycker hennes röst är som klippt och skuren för dramatisk dansant pop.
Det är mest klassisk danspop och de försöker inte flörta med dagens progressive house våg, vilket faktiskt är skönt. Det blir liksom ett bra popalbum som slår föregångaren på fingrarna. Tillsammans med ett gäng duktiga producenter med främst återseendet av Mark Tylor , MatchoPsycho och Paul Oakenfold i spetsen har de helt klart kokat ihop en bra helhet.
Tyvärr slipper vi den fantastiska Lady GaGa -duetten The Greatest Thing på skivan – för att den sistnämnda inte var nöjd med Schlager-Cher, men vi får faktiskt en del andra låtar, som kan kompensera det bortfallet. Bland annat den fina filmiska radiolåten Sirens .

Skicka in din musik

70%

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011