Förra sommaren släppte The Royal Concept en lysande EP med sex spår. De blev hypade på internet och deras musik har använts i olika TV-program, spel och filmer. De gjorde även ett framträdande på Way Out West där vi fick första smakpovet på gruppens musik och livekänsla.
Nu är det då äntligen dags för ett helt album!
Goldrushed innehåller en del av de tidigare låtarna blandat med nytt, samt senaste singeln On our way , som varit lite av ett anthem för sommaren 2013 för mig.
Det jag älskar med gruppen är att de balanserar perfekt mellan det kommersiellt popiga och indie. Det är musik som går hem i alla läger, där de ena stunden känns som det mest mainstream man kan tänka sig, och ändå kan se dem sjunga på hipsterfestial eller bli hyllade av kritiker.
Fortfarande tycker jag deras In the end är ett mästerverk och låten lyfter skivan flera snäpp – även om den redan fanns med på fjolårets EP. 
Just den låten är tidlös pop, som skapar filmiska scener i skallen. Men det unika med skivan är att många av låtar ger exakt samma filmiska känsla – vilket jag älskar.
Goldrushed är nog det bästa soundtracket till en film som aldrig gjorts.

Nordiska Favoriter

80%

Albumtrailer:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011