Idag är det premiär för programmet Helt Lyriskt som leds av Fredrik Lindström. I programmet framför två artister en dikt som de tonsatt och sedan analyserar Lindström texterna. Känns som ett lättsamt kulturprogram som både kan utbilda och underhålla.

Svensk Pop Apple Music

Första paret ut är Molly Sandén och Tommy Körberg, där Tommy tolkar  Sten Selander och Molly ger sig på dikten Vierge Moderne av Edith Södergran.
Mollys diktval har sedan blivit modern R&B-poplåt med starkt feministisk prägel som producerats av Victor Thell.

Molly berättar:

”Jag är mest van att skriva mina egna texter, och nu på sista tiden så har jag verkligen tagit vid låtarna från just texten. Ju mer jag läser Ediths dikt Vierge Moderne desto mer känner jag styrkan i texten. Det känns kul för mig att få bära vidare den här fanan.”

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011