8 / 10

Efter två album och åtta år tar Urban Cone avsked med 10-18 och avslutar med flaggan i topp.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Urban Cone har alltid varit ett älskat band av mig här hos Popmuzik. Redan från debuten Urban photograph har bandet figurerat flitigt i bloggen med sina singlat och album.
Nu är det dags för herrarna att lägga ner bandet efter åtta år. Om det betyder att de göra saker på varsitt håll eller delar av dem gör något tillsammans återstår att se. Jag lär hålla mig uppdaterad i alla fall.

DOLBY ATMOS

För att knyta ihop säcken släpper de nu avskedsalbumet 10-18 där de kokar ihop åtta spår av klassisk Urban Cone:isk elektronisk indiepop. Det är som vanligt lekfullt och hittigt. Ja, till och med så hittigt att singeln Old school från i fjol blev bandets absolut störa singel någonsin med 40 miljoner streams på Spotify.
Helt ärligt skulle jag säga att 10-18 är bandets jämnaste och starkaste album i hela karriären. Det finns liksom inte något som känns som obligatorisk utfyllnad utan helheten känns stark rakt igenom. Allt från singlarna till den lysande poplåten Ikea som bara är söt som… Sugar. Eller arenaballaden Need you now som lär skapa perfekt ögonblick av fotoblixtljus på avskedsspelningarna.
Som de säger. Lika bra att avsluta på topp, och lämna scenen med huvudet högt.

Urban Cone
Instagram
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011