Trion The Accidentals från Michigan är här aktuella med singeln Heavy flag. Tillsammans med stråkar och rytmer sjunger de ut sina tankar om framtiden och låten släpptes lagom till mellanårsvalet i USA. Det kändes som årets val var extra viktig för de unga i USA som tog tillfället i akt och rösta för förändring. Det gjorde också att Republikanerna förlorade representanthuset till Demokraterna. 

Sångerskan Sav Buist berättar: 

I wrote Heavy flag thinking about our future, the weight and responsibility of our generation to care for our resources. While I was writing the song, I had a book open to the famous photo “Raising the Flag on Iwo Jima”. The weight of that flag being both physical and psychological struck me as a powerful statement. The time for that statement is now.

The Accidentals
Instagram
Facebook
Twitter

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend